När man väl har fått till sin trädgård är det så klart skönt att kunna avnjuta den i lugn och ro, men ibland behöver man komplettera med något, eller så är du i uppstartsfasen av att planera en helt ny trädgård. Du kanske befinner dig någonstans emellan? Du kan köpa produkter kring trädgård på faktura genom flera utav de butiker som sammanställs i tabellen, och dessutom få alla varor hemskickade enkelt och smidigt.

Köpa trädgård på faktura

Trädgårdsprodukter och varor där i kring är i sin natur lite som du förmodligen redan är medveten om bökiga att släpa hem ifrån butiken till den framtida platsen i din trädgård. Det är därför alldeles ypperligt att köpa saker till sin trädgård på faktura på nätet och få sakerna hemskickade. Det skiljer sig i utbudet bland de olika butikerna med utbudet allt ifrån trädgårdsmaskiner som åkgräsklippare, olika häcksaxar till beskära träd till jord och växter. Granngården är en utav Sveriges största trädgårdsbutiker och har sedan många år en ordentligt utbud även på nätet.

När du köper saker till din trädgård via faktura så är det via fakturabolag som samarbetar med butikerna: Klarna, SveaWebPay och Collector är de vanligaste alternativen och du får 2 veckors betaltid för samtliga alternativen. Fakturan kan skickas antingen på e-post, SMS eller på snigelposten beroende på butik och alla tre fakturabolag har stöd för att dela upp betalningen i flera delar om du vill köpa trädgård på delbetalning istället för en faktura. Det som skiljer faktura och delbetalning är att det vid delbetalning tillkommer en årsränta om ca 20% av köpebeloppet förutom för Collector som har 0% årsränta vid 12 månaders delbetalning eller längre tid än så.

Planera trädgård

När du är i planeringsstadiet av din trädgård kan du ta ställning till först och främst vad du vill använda trädgården till. Är du ute efter att odla ätbara växter, buskar och träd som ger frukt och grönt på en så effektiv yta som möjligt kanske en liten plätt bakom huset eller ännu mindre som på en terass eller balkong? Då ska du se till att maximera din yta så att du tar vara på varje odlingskubikmeter som möjligt. Tänk på att du kan använda höjden som din vän och odla inte bara i krukor eller i jord på marken utan även i ställningar, utemöbler och längs väggar och tak.

Ska du göra om rejält i trädgården så kan det vara bra att även börja med att tänka ut vilka typer utav material du vill ha på marken, populärt och bra är att tänka dammfritt som är skönt när det blåser och virvlar omkring smuts och damm annars när du ska avnjuta ditt hårda arbete i trädgården. Sten i trädgården är en klassiker att lägga med dekorsten och stenmurar som kan markera och skilja av, eller slå två flugor i en smäll och till och med skapa ett insynsskydd i trädgården med hjälp utav en stenmur. Den stenmuren kan du i rätt solläge skapa odlingsbäddar och verkligen utnyttja ytan till någonting positivt i trädgården.

Belysning i trädgård

Det är hyffsat skönt att vi slipper gå runt och tända eldfacklor i trädgården även om det kan skapa en otroligt mysig och härlig känsla vid en fest eller speciellt tillfälle. Men som tur är har du andra val när det kommer till en bra belysning i din trädgård. El via kabel var under många år det enda alternativet där du var tvungen att dra kabel i trädgården ifrån huset, men de senaste 20 åren har solsellslampor allt mer förändrat sättet du kan jobba med belysning i en trädgård.

Man kan tycka vad man vill om att Kina pressar priserna på solceller med statlig subventioner men oss konsumenter får njuta va billig belysning i trädgården i alla fall. Solceller har i takt med den ökade konkurrensen och teknikutvecklingen på två decennium minskat i sådan takt att du idag kan använda dig utav belysning i trädgården med massor av olika lampor som kan få helt andra former eftersom formskaparna inte längre är tvingade till att ha avancerade el-anordningar innuti.

Om man ska få en tydlig och stabil belysning i trädgården är det dock kabeldragning som gäller, exempelvis om du vill lysa upp en längre gång ifrån huset till bilen så kanske du inte vill chansa med solceller då det på vintern kan vara lite mörkt i vårt avlånga land. En klassisk lampstolpe är i det fallet att rekommendera, men du behöver inte hoppa på första bästa utan det finns många olika modeller och stilar när det kommer till belysning.

Insynsskydd trädgård

Det är kanske inte så kul att sitta i sin trädgård och bli störd. Det är ju trots allt din egna stund och då vill man ju vara sig själv för en stund… Insynsskydd i trädgård är i det fallet en avgörande faktor som kan bidra till att skapa en mer privat och egen trädgård. Det har blivit allt populärare att bygga tätt senaste åren och även om det ser fint ut på bild så kanske det inte är lika kul att se grannarnas ungar drälla omkring när man ligger i hängmattan. Insynskydd till trädgård är inte bara staket och plank utan kan även involvera insynsskydd av växter där man planterar en häck. Insynsskydd brukar dock innebära en eller flera paneler i trä, metall eller sten som man monterar i sin trädgård för att avskilja ditt rum som trädgården är, med ett störande moment som en bilväg, granne eller något annat.

Staket trädgård

Många drömmer om röda hus med vita staket i sin trädgård, men om du inte absolut måste ha vitt staket så kan du titta på att köpa plank till trädgården i andra material och färger. Om du tittar på lite olika trädsorter och former finns det många olika sätt du kan bygga och skapa i din trädgård med hjälp utav ett staket.

Sten trädgård

När man vill planera en trädgård som är funktionell och samtidigt snygg och vacker att vistas i så är olika typer utav sten i trådgården en tidslös klassiker. Man kan välja att skapa stenmurar, lägga stenar i kvadratiska eller rektandulära mönster i olika färger och material för att skapa allt ifrån en hemtrevlig känsla till en varm medelhavsmiljö. Stenmurar är beroende på modell och storlek enkla till rejält tuffa utmaningar att ta sig an. Ett enkelt sätt som man kan spara tid och pengar på är att själv i förväg välja ut och köpa in sten till sin trädgård och efteråt anlita hantverkare som lägger stenen om man själv inte vill eller kan göra detta.
Större stenar kan väga väldigt många kilon och därför är det bra om man tar hjälp av allt ifrån en skottkärra och grep till en mindre grävskopa när man ska ordna runt i trädgården och hanterar stenar.
Ett bra sätt att få sten att se snyggare ut är att använda högtryckstvätt och spola bort smuts och grus som kan fastna på stenar, det är inte direkt något ömtåligt material och därför är det ofta så att man kan köpa rejält smutsiga stenar som behöver lite kärlek innan man kan placera ut dom.

Dekorsten

För en lite mer uppstilad look kan du leta efter dekorsten för trädgården. När man köper dekorsten så skiljer det sig ifrån att köpa vanlig sten eftersom dekorsten är noga utvalt att vara snygga fokuspjäser eller bara stiliga att titta på medans vanlig sten för trädgård är just vanlig sten. Dekorsten kommer i många olika material, storlekar och kostnader.

Stålkant trädgård

En snygg trend för att skapa en tydlig linje mellan en rabatt eller ett område är att använda sig utav en stålkant i trädgården. Stålkanter som ger en tydlig patina med medvetet rost är rustikt medans borstad aluminium skapar en modernare känsla till trädgården. Stålkanter till trädgård finns att köpa hos de flesta nätbutiker som säljer trädgård på faktura, se till att ta mått innan du beställer bara.

Väderkvarn

Om du vill köpa en väderkvarn eller vindsnurra till trädgården så finns det numera massvis med olika modeller, inte bara klassikerna utan även med solcellsladdning, fågelholkar och alla möjliga alternativ att välja på.
En väderkvarn till trädgård brukar vara betydligt mindre än riktiga funktionella väderkvarnar som man förr använde i jordbruket, men vindsnurror och väderkvarnar ger endå en viss typ utav atmosfär i en trådgård även om dess funktion inte längre är nödvändig. En väderkvarn i en trädgård går att få hemskickat på post och leverans direkt till dörren för att du ska slippa transportera hem det själv.