Det finns inte direkt en brist på olika klädmärken och dessutom så har du som kund idag ett enormt utbud av olika typer utav kläder att välja bland när du ska köpa kläder på nätet. I tabellen nedan kan du hitta ett populärt urval av klädbutik online som har en bra etablerad webbshop.

Olika typer av kläder

MC kläder

Mc kläder är givetvis populära bland motorcykelåkare och bikers, men inte bara. Mc kläder bärs idag även av folk som inte åker motorcykel. Historiskt har MC kläder ofta varit gjorda av skinn men finns idag även i tyg. Populära märken är bland andra Rukka, Jofama, Lindstrands, 4Bikers, Abus, AGV, Knox, Draggin med flera.

Ansök om ett flexibelt kreditutrymme på upp till 30 000 kronor

    
Direktutbetalning till svenska storbanker
Ingen UC
Som ett kreditkort fast online

Ansök om lån direkt
Lånexempel: Lånexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 320 kr/Avi.avg. 35 kr (35x12, totalt 420 kr)/Uttag.avg 49 kr/Månadsbelopp 1 750 kr (snitt)/Totalbelopp 20 996 kr/Rörlig ränta 39,3 %/ Effektiv ränta 56,73 %
   Det här är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Det kanske mest karaktäristiska plagget för MC åkare är skinnvästen, som de allra flesta medlemmar i olika MC-klubbar landet runt bär. Här finns det bland annat raggarväst, truckerväst, bikerväst och orginalväst. För den som tänker på säkerheten framför moderiktigheten finns det även Airbag-västar, som skjuter ut en airbag om olyckan skulle vara framme.

Att åka motorcykel kan bli ganska blött. Därför är ett stort antal av de MC kläder som säljs vattentäta.

Kevlar

Kevlar är ett material som är populärt i MC kretsar. Kevlar är en typ av fiber som är fem gånger starkare än stål i samma vikt. Kevlar inom MC kläder säljs bland annat som kevlarjeans, kevlarjackor, kevlarunderställ med mera. Ett tåligt material som tål det mesta!

Säkerheten viktig!

För MC åkare är säkerheten mycket viktigt. Därför innefattar MC kläder även skyddande skor och handskar i tåliga material.

Halloween-kläder

Halloween-kläder är en rolig festhöjare och ett populärt inslag året runt. Halloweenkläder kan oftast liknas vid maskeradkläder. Eftersom Halloween är en högtid som går ut på att klä ut sig i läskiga monster- och spökkläder har de flesta Halloween-kläder detta tema. Dock föredrar vissa att använda Halloween till att klä ut sig i största allmänhet, något som gör att spex- och skämtkläder också kan passa ganska bra. Några utstyrslar som dock passar Halloween lite extra bra är följande.

 • Läskig clowndräkt
 • Vampyrdräkter
 • Spökdräkter
 • Skelettdräkter
 • Piratdräkter

Halloweenkläder hittar man i de flesta välsorterade butiker som säljer skämtartiklar.

Rockabilly kläder

Rockabilly är en känd musikgenre som förutom musiken även kännetecknas av en väldigt speciell klädstil. Rockabilly i Sverige brukar även förknippas med raggarkultur och de kläder som raggare normalt bär. Rockabilly-kläder och Rockabillystilen bygger i stora drag på 50-talsmode. Rockabilllymode för kvinnor består ofta av korta utsvängda klänningar eller tighta dressar, samt olika typer av kjolar. Ett vanligt rockabillymönster för kvinnor är prickigt.

För består Rockabillykläderna och Rockabillystilen ofta av skinnjacka, jeans och liknande. Men vad man brukar kunna urskilja i rockabillystilen är den säregna vattenkammade frisyren tillsammans med det ansade skägget. Olika typer av hängselbyxor är även det ett vanligt inslag inom rockabillykulturen.

Rockabillykläder har fått en nytändning på senare år vilket gör att de säljs hos ett stort antal butiker på nätet.

80-talskläder

80-talet är en epok som många minns med nostalgi. Och just kläderna som folk bar på 80-talet har lämnat ett starkt avtryck i modehistorien.

Färgstarka kläder

På 80-talet var det mycket populärt att bära färgstarka kläder. Det kunde vara ljusblå eller rosa träningsoveraller, eller neonfärgade tröjor eller byxor.

80-tals Jackor

På 80-talet var det mycket populärt att ha jeansjacka. Andra populära typer av jackor på 80-talet var bland annat baseballjackor och bomullsrockar. Under vintrarna bar många dunjackor i samma färgsprakande design som övriga kläder.

80-tals Skor

Det fanns ett stort antal populära skomodeller på 80-talet. Men några av de mer populära, som hänger kvar än i dag är bland andra Reebok Freestyle/Classic och Converse-skor. Även espadrillos var mycket populära under 80-talet.

80-tals byxor

Under 80-talet bar många stentvättade eller slitna jeans. Det var även populärt med leggings. Vad gäller byxor på 80-talet så var det givetvis även vanligt här med färgglada och neonfärgade byxor.

Indiska kläder

Indiska kläder har blivit populära i många kretsar, även utanför Indien. Indien är en av världens största länder och har i och med detta ett enormt antal klädstilar. Det finns dock ett antal olika klädesplagg från Indien som blivit extra kända.

Sari

Sari är ett klädesplagg som bärs av kvinnor över stora delar av Asien. Plagget är ett tygstycke som ofta är flera meter långt. Det kan vara både enfärgat eller i olika färgglada mönster. Sari är ett av de indiska klädesplagg som fått ett ganska stort genomslag internationellt.

Kurta

Kurta är ett klädesplagg för män som mest kan liknas vid en lång skjorta. Kurta kommer ofta med krage men sys även utan. Kurta kan bäras både till vardags som till fest.

Ekologiska kläder

Något som fått stort genomslag på senare år är ekologiska kläder. Klädtillverkning innebär många gånger att en stort mängd kemikalier används. Både vid odlingen av bomull samt vid färgningen av kläderna. Dessa kemikalier är skadliga både för de som jobbar med att odla råvaran, de som jobbar med tillverkningen och för slutkunden som sedan bär kläderna. För att undvika kemikalier och gifter är det därför en bra idé att välja ekologiska kläder.

Ekologiska kläder kan bland annat produceras av ekologiskt odlad bomull, ekologisk ull eller ekologisk hampa.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull är bomull som odlats utan bekämpningsmedel.

Ekologisk ull

Ekologisk ull är ull som producerats från får som fötts upp inom ramarna för ekologisk fåruppfödning.

Hampa

Hampa är ett bra val eftersom det inte kräver några bekämpningsmedel vid odling. Många typer av hampakläder är därför ekologiska.

Färgning

Att materialet i ett klädesplagg är ekologiskt odlat säger egentligen ingenting om att färgningen är det. Därför bör man alltid välja miljömärkta kläder om man vill vara på den säkra sidan.

Vintagekläder

Vintagekläder brukar man kalla kläder som är lite äldre. Ofta menar man med Vintage kläder som är från en annan tid. Det kan exempelvis vara kläder från början av 1900-talet eller 60-talskläder. Vissa menar att ett klädesplagg bör vara minst 25 år gammalt för att kunna kallas vintage.

Oktoberfest-kläder

Deltagare i Oktoberfest kännetecknas ofta av att de har väldigt speciella kläder. Till oktoberfest bär man klassiska tyska kläder, eller kläder från de tyskspråkiga områdena i Europa. Oktoberfest-kläder kännetecknas bland annat av att männen bär lederhosen eller tyrolerbyxor, samt att kvinnorna bär en traditionell klänning, en så kallad dirndl. Det finns även tyrolerbyxor för kvinnor. Oktoberfest-kläder säljs det ganska mycket av i Sverige. För att hitta dem behöver man kika i butiker som säljer maskeradkläder eller skämtartiklar.

70-talskläder

70-talskläder är mycket populära än idag. 70-talet kännetecknades bland annat av hippie-eran. På 70-talet fanns det även ett stort antal andra kända subkulturer i samhället som påverkade modet. Till exempel raggare och punkare. Generellt sett kan man dock säga några saker om 70-talskläder.

 • Utsvängda byxor. Byxorna fick gärna vara så breda och utsvängda som möjligt nedtill, för att vara så tighta som möjligt upptill.
 • Slimmade skjortor och tröjor. Både skjortor och tröjor skulle vara så tighta som möjligt.

Discokläder

Förutom de karaktäristiska utsvängda byxorna som var vanliga på 70-talet så var det även årtiondet då disco fick sitt stora genombrott. Därmed är glittriga, paljettbeklädda, skinande discokläder något som starkt också förknippas med 70-talet och 70-talskläder.

Barnkläder och babykläder

Barnkläder och babykläder säljs det mängder av över nätet. För föräldrar landet över blir det mer och mer populärt att köpa barnkläder och babykläder som är miniatyrer av vuxenkläder. Barnkläder är ofta lite billigare än vuxenkläder. Dock brukar det bli dyrare i längden då barn och bebisar växer ur sina kläder snabbt. Just av denna anledning väljer många att handla kläder till sina barn eller bebisar på second hand.

Typiska babykläder

Babykläder är förmodligen det som utmärker sig och det som faktiskt skiljer sig ganska mycket från kläder för barn, ungdomar osv. Bebisar klär man ofta i smidiga och praktiska klädesplagg, såsom sparkdräkter, bodys, bodysuits och liknande. Man brukar handla nederdelar och överdelar till sin bebis och sedan para ihop dessa efter smak och dagsform. Babykläder är ofta även slitstarka och tål att tvättas mycket och ofta (något som kan behövas).

Ekologiska babykläder

För att undvika de kemikalier och gifter som finns i kläder väljer många att handla ekologiska babykläder. Ekologiska babykläder innebär att råvaran i kläderna, till exempel bomullen eller ullen är ekologiskt odlad eller framställd. Vad som är viktigt att kontrollera är även att färgningen av kläderna likaså är ekologisk.

Plus Size-kläder

Det är idag allt vanligare med kläder i plus size. Plus size innebär kort och gott kläder i stora storlekar. Plus size-kläder passar för kvinnor som är lite kurvigare än genomsnittet och för män som är lite större och längre än genomsnittet.

Medeltidskläder

Många väljer att klä sig i medeltidskläder eller kläder med medeltidstema. Vissa använder dem till vardags, medan andra har dem i samband med ett lajv eller på maskerad. Hur medeltidsmänniskor klädde sig berodde mycket på vilken klass de tillhörde. Rika människor klädde sig ofta i siden och bomull medan fattiga människor klädde sig i lite enklare kläder, exempelvis av lin eller ull. Många av kläderna som folk bar på medeltiden drog man på sig över huvudet.

Hos maskeradbutiker säljs det många typer av medeltidskläder under olika teman, till exempel jycklarkläder, munk-kläder, kungakläder, drottningkläder och liknande.

Orten-kläder

Med orten-kläder brukar man avse kläder som är populära bland unga människor i Sveriges förorter. Modet i orten har varierat ganska mycket genom åren. Dock har det länge varit populärt med sportkläder från märken som Adidas, Nike och liknande. Orten-kläder kan även innebära

Goth kläder

Goth är en subkultur som även har en mycket karaktäristisk klädstil. Goth är en subkultur som är sprungen ut punken och har därför vissa element gemensamma med just punk. Vad som kännetecknar Goth-kläder är ofta mörka färger, där de flesta kläder är svarta eller mycket mörka. Vad som vidare brukar känneteckna gothkläder är att de är androgyna, det vill säga att både män och kvinnor använder samma typ av kläder. Därför är det inte ovanligt att både män och kvinnor bär kjol, smink och liknande. Andra vanliga typer av klädesplagg inom goth är kängor, myggjagare, platåskor, skinnkläder, sammet och liknande.

Hip Hop-kläder

Hip hop-mode har genom åren förändrats ganska mycket men har ända vissa karaktäristiska egenheter som hängt med ända från början. Hip hop-kläder är ofta pösiga, så kallat ”baggy”. Detta gäller både jeans, linnen, t-shirts och annat. Detta har dock kommit att förändras då många av dagens hip hoppare kan ha relativt tight åtsittande kläder. Hip hop-kläder består ofta av sportkläder, där kepsar, t-shirts och liknande kan ha logos från speciella idrottslag. Även sportmärken som Adidas, Nike och liknande har länge varit populära inom hip hop-kulturen. Men det finns ett stort antal andra ”rena” hip hop-klädmärken. Nedanför hittar du ett urval.

 • Ecko Unltd
 • Zoo York
 • Pelle Pelle
 • Fubu
 • Sean John
 • Phat Farm
 • G-Unit
 • Mecca
 • New Era
 • Rocawear
 • Johnny Blaze

Harley Davidson-kläder

Harley-Davidson är från början ett motorcykelmärke som genom åren växt sig mycket populärt. Harley Davidsons motorcyklar är bland annat kända för sitt distinkta ljud och sin klassiska design. Harley Davidson har även kommit att tillverka många olika typer av kläder. Harley Davidson-kläder är i huvudsak inriktade på att erbjuda kläder för motorcykel-åkare. Detta gör att man erbjuder kläder som skinnhandskar, lädervästar, skinnjackor, skinnbyxor med mera. Men man säljer även kepsar, jeansjackor, boots, skor, strumpor och mycket, mycket mer. Harley Davidson-kläder säljs i de flesta MC-relaterade butiker på nätet.

Yoga-kläder

Det finns ett stort antal olika typer av Yoga, något som gör att man många gånger behöver välja kläder därefter. Det finns inga speciella regler för hur man ska klä sig när man utövar Yoga. Den första och viktigaste regeln när det kommer till Yoga-kläder är att man klär sig smidigt och bekvämt, så att kläderna inte hindrar en från att utföra de rörelser som ingår i Yoga-passet. Kvinnor som utövar Yoga väljer ofta mjuka och tighta kläder, det kan exempelvis vara leggings eller tight åtsittande mjukisbyxor. Män brukar ofta ha shorts och linne eller t-shirt på sig.

Crossfit-kläder

Även crossfit är en sådan sport där man kan ha på sig och träna i det som man vill. Så länge kläderna är bekväma så är det ett utmärkt val. Men givetvis finns det mycket kläder som är skapade för att just träna crossfit. Kända märken inom crossfit-kläder är bland andra Nike, Reebok . Just Reebok är det märke som tillsammans med organisationen Crossfit, som skapat träningsformen, utvecklar kläder anpassade för denna typ av högintensiva träning. Många av crossfit-kläderna är tight åtsittande och fukttåliga kläder. Skorna är ofta låga och med en väldämpad sula.

Outdoorkläder

Outdoorkläder är ett samlingsnamn för alla de kläder som används utomhus. Outdoorkläder avser bland annat regnkläder, fleecekläder, trekkingkläder, olika typer av underställ och mössor. Vad som kännetecknar outdoorkläder är att de är gjorda för att ha utomhus. Många av dem är i och med det vatten- och fukttåliga och extra varma. Outdoorkläder finns både till barn och vuxna, där barn ofta kan behöva dem lite extra mycket, för att exempelvis leka utomhus på vintern. Några kända varumärken inom outdoorkläder är bland andra Peak Performance, The North Face, Everest, Helly Hansen, Tretorn, Lindhags med flera. Outdoor-skor är ofta bekväma kängor i gedigna material, som tål fukt väl.

Dolly Style-kläder

Dolly Style är en svensk musikgrupp som bland annat gjort sig känd för sina karaktäristiska kläder. Gruppens klädstil är inspirerad av olika japanska klädkulturer såsom fairy kei, gyaru och lolita. Vad som kännetecknar deras stil är bland annat färgglada peruker, korta kjolar, knästrumpor, färgglada t-shirts eller t-shirts med gulliga mönster, till exempel på hundvalpar.

Outlet-kläder

Outlet är ett begrepp som på svenska brukar kallas för fabriksbutik. Det innebär att klädmärket eller klädtillverkaren säljer sina kläder i en stor lagerbutik, ofta en bit utanför stan till kraftigt rabatterade priser. Det kan vara delar av klädmärkets produktion som blivit överskott. Outlets är extra vanligt bland tillverkare av sportkläder, men finns för de flesta typer av klädmärken. I Sverige finns det i skrivande stund en stor så kallad factory outlet, som ligger i Barkarby utanför Stockholm. Där finns outlets från ett stort antal klädmärken samlade på ett och samma ställe.

Black Friday-kläder

Black Friday är dagen som infaller efter Thanksgiving. I USA är det den absolut största shoppingdagen, där i stort sett alla butiker har rea. Black friday har även börjat sprida sig vidare till Sverige, där ett stort antal klädbutiker på nätet erbjuder mycket billiga kläder under Black Friday. Både i Finland, Norge och Sverige har man sett en kraftig ökning i e-handeln under denna dag.

Pippi Långstrump-kläder

Pippi Långstrump-kläder är mycket populära bland små barn. Men det finns även Pippi Långstrump-kläder för vuxna, något som bland annat kan vara ett populärt inslag på maskerad. Pippi Långstrump-kläder kan avse två olika saker. Antingen innebär det den typ av kläder som Pippi bär, alternativt kläder med Pippi-tryck.

Så vad har Pippi på sig?

Pippi har gjort sig känd för sin mycket karaktäristiska klädstil. Dels behöver man ha den obligatoriska röda peruken, där flätorna sticker ut på varsin sida. Vidare behöver man en stor t-shirt, ett linne ovanpå och lappade knästrumpor. Dessutom behöver man ett par rejäla kängor. Kanske passar även en kappsäck med guldpengar in i utstyrseln?

Rea-kläder

De kläder som säljs på rea är ofta de kläder som inte blivit sålda under den aktuella säsongen. Man bör därför känna till att rea-kläderna ofta är det som andra inte ville ha, men inte alltid! Ibland kan rea-kläder också vara ett restlager som helt enkelt inte hunnit komma ut i butik och som därför säljs ut billigt för att göra plats för kommande säsongs kläder. Några kända tillfällen varje år då man rear ut kläder och andra prylar är bland andra mellandagsrean och bokrean.

Street-kläder

Street-kläder är en allmän term som brukar ha mycket att göra med hip hop-kläder. Street-kläder i sin ursprungliga term, något som kallas för gatumode på svenska, avser kläder och mode som uppstår på gatan, utan någon påverkan från modeskapare och liknande. Street-kläder är förknippade med ett antal subkulturer som är populära bland ungdomar. Mycket av street-kläderna som säljs i Sverige är inspirerade/importerade från USA.

Bohemiska kläder

Bohemiska kläder och bohemiskt mode är en stil som ofta förknippas med stora kjolar och klänningar, färgglada mönster, slitna jeans, runda glasögon och mycket mer. Till detta kan man även ha koftor, skinnstövlar, boots och liknande.

Latex-kläder

Latex är en typ av material som tillverkas av naturgummi och mjölksaft från gummiträd. Kläder gjorda av latex har fått ett stort uppsving de senaste åren. Bland annat används det i många typer av skyddskläder, såsom i skyddsmasker, handskar. Latex är även vanligt inom sjukvården. Latexkläder kan tillverkas på flera olika sätt. Bland annat går de att gjuta, sy och vulka. Några av fördelarna med latexkläder är att de är lufttäta och att de är av ett mycket elastiskt material. Latex används även inom många subkulterer, exempelvis är det vanligt inom Goth-kulturen.

Olika klädmärken

De klädmärken som efterfrågas utav kunder som vill köpa kläder på nätet är generellt väldigt lika emot de märken som man köper i butiker, om det är nån skillnad så kan det vara så att många kunder föredrar att handla lite mer märkeskläder på nätet och klädesbutikernas egna märken, exempelvis H&M:s Divided och liknande säljer inte lika bra online som i butik vilket kan vara en svag fingervisning om att många kunder föredrar märkeskläder före no-name-brands som Divided när man shoppar kläder online.
Vad är egentligen skillnaden på märkeskläder och ”vanliga” klädesmärken? Inom reklambranschen så använder man uttryck som brand-recognition och brand awareness som på svenska blir någonting i stil med varumärkeskännedom, där märkeskläderna har en större genomslagskraft bland köparna medans no-name brands blir mer anonyma och lättare ratas. Ett par Levis jeans har helt enkelt större chans att köpas utav kunder mot det anonyma klädesmärket Y.

Parajumpers

Parajumpers ett italienskt modemärke som funnits i snart 15 års tid och levererat en rad olika kända och tidslösa modeller.
Det populära underkategorierna bland modellerna som Parajumpers skapar är främst Parajumpers Jacka herr som inkluderar den brandgula dragkedje-detaljen som satt Parajumpers på modekartan. Det som kännetecknar Parajumpers är först och främst att samtliga plagg ifrån märket håller en högre klass än du kanske hittar hos andra konkurrenter, grundaren Massimo Rossetti och klädmärket Ape ville ifrån första början profilera sig emot ytterkläder som tål tuffare klimat. Själva grundidén till Parajumpers kom när Massimo Rossetti mötte en amerikansk militär ifrån nationalgardet i Alaska en kall vinterdag.

Funktionella men fortfarande väldigt snygga och moderiktiga ytterkläder blev frukten utav det mötet mellan den italienska modeskaparen och den amerikanska militären, Parajumpers var fött. Inspirationen till den gula dradkedjedetaljen kom ifrån karbinen du fäster i västen vid fallskärmshoppning och fickor och detaljer är till för att man ska kunna få plats med mobil, GPS och övriga elektronikprodukter du har med dig som du vill hålla varmt och torrt. Kvalitekänslan i Parajumpers är verkligen ett stort fokus och Parajumpers går så pass långt att man erbjuder upp till två års produktgaranti om eventuella deffekter eller brist i arbetet när plagget monterades skulle visa sig efter köpet. Parajumpers produktgaranti är alltså till för att säkerställa en ordentligt bra grundprodukt men det täcker inte normalt slitage eller om du använt produkter utöver normala förhållanden.

Parajumpers Herr

I avdelningen Parajumpers herr så finns det ett enormt urval av klädestyper att välja bland. Om du vill köpa Parajumpers för herrar så kan du därför titta in bland flera olika populära underkategorier utav kläder där jackor, västar, mössor, tröjor och t-shirts samt stickat material finns att välja bland. Om du handlar till dig själv så kan du redan dina storlekar, Parajumpers har relativt tajt passform bland de flesta plaggen, om du är osäker på vilka mått som är bra för dig så kan det vara smart att köpa Parajumpers herr i en butik med fri frakt och fri retur så kan du testa plaggen och se att allting passar som det ska.
Andra accessoarer som finns i underkategorin Parajumpers herr är väskor, kepsar och solglasögon.

Parajumpers startades utav inspiration ifrån amerikanska militärstyrkor som räddade utsatta, Parajumpers namn låter ju onekligen som att det syftar på just detta. När herrkollektionen designas så finns därför även om det gått många år sedan introduktionen att hitta en röd tråd med tuffare materialval och sättet som plaggen designas. Parajumpers har dock även inom herrmodellerna blivit mycket duktiga på att bygga vidare på andra önskemål ifrån kunderna och du kan nu hitta flera dressade modeller som passar lika snyggt i en stadsmiljö som ute på bergstoppen.

Parajumpers Dam

Eftersom Parajumpers är ett så pass stort klädesmärke så erbjuder de utöver mycket unisexmodeller även lite mer anpassade plagg som passar dam kollektionen mer, det som gör Parajumpers Dam kollektion riktigt intressant är att det finns matchande kläder som männen kan köpa. Vissa designinriktningar sker efter önskemål från många kunder och det kan handla om allt ifrån andra färger till lite mer figursydda och formanpassade jackor för att de ett exempel. Du som kund är det som bestämmer vad du tycker om och om det är någon färg som du inte tycker om är det bara att titta efter en annan kulör eller gå in på Herr kollektionen och se hur färgerna ser ut där, beroende på hur du vill att plaggen ska sitta så finns det ju nämligen många plagg som är liknande både i Herr och Dam hos Parajumpers.

Om du vill handla Parajumpers dam plagg så kan du göra det hos någon utav de butiker som säljer Parajumpers som vi har listat på handla på faktura.se

Parajumpers Jacka Dam

Trenchcoaten Flyweight finns alltså både i Herr och Dam, men i Dam så är det andra färger och tajtare midja och vidare underdel. Accessoarerna är dock i unisex och har ingen skillnad på Dam eller Herr. Parajumpers har väldigt mycket färgneutrala toner i ljusgrönt, svart, blått, beige och så vidare men inom Dam kollektionen så har Parajumpers valt att ge lite mer klarare färger i vissa plagg.

Parajumpers dunjacka

Då Parajumpers designades med stränga vinterklimat i åtanke finns det många typer utav dunjackor att välja bland i kollektionerna, under året så förändras vissa detaljer men grundmodellerna brukar se lika ut med små modifikationer.
Montain Loft, Kegen, High Fill power, Masterpiece och Special Edition är några utav de dunjackor som Parajumpers säljer och designar både i Herr och Dam kollektionen. Skillnaderna inom modellerna är bland annat olika färger med grönt, gult, svart och blått samt mått där många utav dunjackorna både finns som korta, medel och långa dunjackor. Parajumpers dunjacka för dam är mer figursydd och skiljer sig mot Herr modellerna på så sätt annars är det samma dunjacka man köper.

En dunjacka ifrån Parajumpers kan du använda på flera olika sätt, om du vill vara ute i naturen där det blåser mycket rekommenderas en längre modell som skyddar kroppen mot kalla vindar medans om du vill ha en lite mindre modell så finns det midjekorta jackor, inte bara bomberjackor utan även vanliga dunjackor som helt enkelt bara är kortare.

Parajumpers vinterjacka

Om du verkligen vill gå ut för att pälsa på dig inför kallare tider så är en snygg Parajumpers vinterjacka någonting som värmer när kylan biter, men även när det fortfarande är plusgrader ute så kan det vara smart att använda vinterjackor eftersom det på kvällarna blir kallare och dessutom har du alternativet att gå med öppen jacka om du känner för att det blir för varmt med stängd jacka. Parajumpers Masterpiece är den modellen som fungerar vid kalla dagar då den är lång och har värmande dunlager medans Parajumper Daytripper är en tunnare dunjacka som du kanske använder inne i stan enda ner till Parajumper Parkas som du med lätthet kan ha på vår sommar och höst klimat.

Det är när du tänker efter kanske inte så vanligt att man ser någon gå med stängd vinterjacka i en stadsmiljö exempelvis när man går och shoppar i butiker eller är med vänner på ett café eller liknande om det inte ligger snö ute, Parajumpers vinterjackor är designade för att möta allt ifrån riktigt kallt väder när det snöar till varmare stadsmiljöer så du kan därför välja vilken sorts vinterjacka du vill köpa ifrån Parajumpers.

Parajumpers vårjacka

Men för dig som kanske ser fram emot lite varmare klimat så finns Parajumpers vårjacka som alternativ. Det finns både tunnare vårjackor som exempelvis Parkas modellerna eller om du vill ha lite varmare så kan du titta in varianterna med tunnare dunjackor som fungerar bra att ha under en kavaj eller bara allmänt när det är lite varmare ute och inte vinterväder.
Parajumpers vårjackor går att hitta i neutrala färger som svart, grön, blå och håller samma kvalité och designspråk som de tjockare och större vinterjackorna i samma typ. Om du är ute efter en riktigt tunn vårjacka så kan Trainer, Flyweight eller Flyshape beroende på om du vill köpa dam eller herr vårjackor. All weather, Kegen och Masterpiece är några modeller som är tåligare emot väta och vatten för de tyvärr ofta blöta vårdagarna och kallare nätterna så kan det faktiskt vara bra att tänka på materialvalet. Om du känner att det blir lite väl varmt med en vårjacka kan det istället vara smart att kolla in de många olika tunnare modellerna och även Parajumpers västar som finns att tillgå.

Parajumpers väst

En Parajumpers väst är en utav de klädesprodukterna som efterfrågas väldigt mycket ifrån kunderna då man kan få en enhetlig Parajumper kollektion eller välja ut en fokusprodukt som väst som man tycker är snyggt att matcha sin övriga klädstil med. En Parajumpers väst kan du använda alla årstider om du är boende i norra Europa där vi som bekant kan få kalla sommardagar och kvällarna då temperaturen kryper ner under 10-12 grader så är det skönt att ha en värmande väst och inte bara en t-shirt och tjocktröja eller en tunn skjorta. Det finns Parajumpers västar för dig som vill ha stilrena material och det finns modeller som är lite sportigare i designen allt för att passa olika tillfällen.