Butiker med Postförskott – Topplista

Postförskott har funnit i över 150 år som betalsätt, när allt mer handel flyttar ut på nätet är det naturligt att konsumenter även efterfrågar betalsättet postförskott online. En tredjedel utav alla onlineköp som görs i Sverige sker på andra sätt än med kredit och betalkort, postförskott är ett mycket populärt sätt för att kunna köpa varor på nätet.

Beställa mot postförskott

Att köpa på postförskott följer en enkel princip – betala först när du har fått varorna. Det kanske låter som en enkel och grundläggande princip men då många nätbutiker har kredit och betalkort som främst betalsätt så glöms ibland postförskott bort.

Butiker med Postförskott 2022


Ellos.se | Kläder, inredning, elektronik
Bästsäljare: Didriksons, Lexington, Zizzi, Adidas, Esprit, Vagabond


Jotex.se | Sängkläder, gardiner, barnrum, kök
Bästsäljare: Möbler, gardiner, servetter, glas, påslakanset


Klingel.se | Skor, kläder, kök, skönhet
Bästsäljare: Tröjor, jeans, jackor, halsband


Cellbes.se | Damkläder, herrkläder, underkläder
Bästsäljare: Leggings, blusar, linnen, pyjamasar


Ginza.se | Elektronik, spel, leksaker
Bästsäljare: Headset, klockradio, vinylspelare, högtalare24.se | Mobiltillbehör, datortillbehör, bläckpatroner
Bästsäljare: Samsung-hörlurar, powerbanks, aktivitetsarmband


Sparkop.se | Kläder, accessoarer, skor, inredning
Bästsäljare: Träningsmaskiner, batterier, tofflor, garn, leksaker


Funstuff.se | Leksaker, radiostyrt, fritid
Bästsäljare: Drönare, radiostyrda bilar


Engelsons.se | Skor, kläder, friluftsliv
Bästsäljare: Kängor, jackor, regnkläder, jakttillbehör


Wassens.se | Väskor, skor, plånböcker
Bästsäljare: Fjällräven, Samsonite, Guess


När du köper på postförskott slipper du ange känsliga kortuppgifter online utan du väljer i lugn och ro de varor du önskar köpa i butiken och går till kassan. Vid kassan väljer du postförskott som betalsätt och fyller bara i dina adressuppgifter så skickas varorna hem till din postadress.

Postförskott online

I takt med att onlinehandel har växt så har även betalmöjligheterna för dig som kund blivit fler. Innan kredit och betalkort var det endast kontanter som gällde, men nu finns det massvis med elektroniska plånböcker och så vidare.
När du köper en vara online på postförskott så behöver du aldrig oroa dig för att dina uppgifter kommer på villovägar, eftersom du aldrig anger betalinformationen på nätet när du köper via postförskott.

Är det säkert att betala med postförskott

Ja, postförskott är att anses som ett utav de absolut säkraste sätten att betala med då du slipper tredjepartsriskerna som annars kan uppkomma. Det har visserligen hänt oerhört mycket bara på några år i och med mobilt bank ID och säkerhetslösningar ifrån VISA och Mastercard, men fortfarande ca 30% av alla onlineköp i Sverige med andra betalningssätt än kort. När du köper på postförskott så hanteras ingen betalinformation vid beställningen utan allt sköts när du hämtar ut paketen på posten.

Kläder på postförskott

Ett utav de mest populära produkterna att köpa på nätet är kläder, därför är det inte så konstigt att det även är väldigt populärt att köpa kläder online på postförskott. Det finns butiker som erbjuder dig som kund tusentals olika klädesplagg att köpa på postförskott. Oavsett om du behöver uppdatera din garderob eller bara vill hitta ett nytt plagg så finns det en butik som passar för dig.

Leveranstid med postförskott

När du köper på postförskott så är det varken snabbare eller långsammare leveranstid, paketen skickas från nätbutikerna lika snabbt oavsett vilket betalsätt du väljer.

Postnord postförskott

Även om det finns otroligt många postombud i Sverige så är fortfarande det som förr hette Posten men numera heter Postnord en stor levernatör utav paket. Beroende på vart du bor i Sverige så kommer ditt paket som du har beställt på postförskott att levereras till ett Postnordkontor eller postombud. När du får skickat ett paket till Postnord på postförskott så är det ingen skillnad i hantering jämfört med om du har betalat för paketer eller köpt det med kreditkort, du får ett löpnummer eller avi som du anger när du hämtar ut paketet och eftersom du har beställt postförskott ska du självklart betala för varan också, efter du fått den i handen.

Pris för postförskott

Priset för postförskott brukar variera mellan 20-49kr beroende på vilken nätbutik du handlar hos, vissa butker online ger dig som kund rabatt emot vad som själva betalar för att ge dig som kund ett mervärde medans andra butiker kör enligt +-0 principen och debiterar det priset det kostar för butiken själv att kunna erbjuda dig postförskott.

Betala mot postförskott

I takt med att onlinehandel har växt så har även betalmöjligheterna för dig som kund blivit fler. Innan kredit och betalkort var det endast kontanter som gällde, men nu finns det massvis med elektroniska plånböcker och så vidare.
När du köper en vara online på postförskott så behöver du aldrig oroa dig för att dina uppgifter kommer på villovägar, eftersom du aldrig anger betalinformationen på nätet när du köper via postförskott.

Vad är postförskott?

Postförskott betyder på ren svenska att du beställer en vara på distans och betalar först när du får varan i handen.
Att köpa på postförskott har efterfrågats utav kunder sedan 1800-talet när posten började få den moderna struktur den har idag. Innan dess hade posten varit relativt osäker och inte lika pålitlig. När handeln och industrialismen började slå igenom blev allt fler varor tillgängliga i Sverige för den stora massan, att kunna säkert få en vara utan att bli lurad blev något som posten såg till i och med driftsättandet utav postförskott. Nästa stora förändring skedde i takt med postorderhandeln började etablera sig i Sverige då kunde du som kund få möjlighet till ett helt annat sortiment när du kunde bläddra i en postorderkatalog och välja och vraka, många av dessa postorderfirmor flyttade ut på nätet och finns kvar idag.