Qliro är ett företag som äger och driver ett flertal butiker på nätet. Bland dessa finns CDON, Nelly, Gymgrossisten, Bodystore med flera.Men Qliro tillhåndahåller även en lösning för näthandel, där man kan beställa sina varor nu och betala för dem när man fått hem dem. Du köper dina varor nu och betalar senare på faktura.

Stor bredd av produkter

Qliro är idag ett företag med en stor variation av butiker och olika typer av finansiella tjänster. Förutom faktura så erbjuder man även i butiker på nätet möjligheten till att köpa på delbetalning via Qliro Konto eller Qliro delbetalning. Men man har även breddat utbudet till lån och till sparande.

Låna hos Qliro

Qliro erbjuder privatlån där man kan låna ända upp till 350 000 kronor. Detta lånar du till en ränta om mellan 3,95-13,95%. Räntan sätts individuellt och sätts i de lägre intervallen om du har en bra inkomst och sedan tidigare inte har några skulder. Räntan är sett till konkurrerande utlåningsföretag förhållandevis bra. Det går att låna pengar hos Qliro med en återbetalning på ända upp till 15 år. Qliro tar varken ut någon månadsavgift eller någon administrativ avgift vid upprättande av lånets återbetalning.

Sparkonto hos Qliro

Qliro erbjuder sina kunder att spara hos dem till bra ränta. När man sparar hos Qliro får man en ränta som ligger på mellan 0,8-1%. Detta är en ränta som är långt mycket bättre än hos många storbanker, som många gånger ger 0% i ränta. Qliros sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin vilket gör att staten garanterar och täcker upp eventuella förluster som du skulle göra om Qliro mot förmodan skulle gå i konkurs. Qliro erbjuder sparande på fast eller rörligt konto. Med det rörliga sparkontot så sparar man till en ränta om 0,8% och man kan göra ett fritt antal insättningar och uttag varje år. Med fast sparkonto sparar man istället till en ränta om 1% men där man låser sina sparpengar i 12 månader.

Hur fungerar faktura hos Qliro?

Qliro erbjuder i samarbete med ett stort antal butiker på nätet fakturabetalning. Detta gör att man kan göra sitt köp nu, och vänta med att betala för det i upp till 14 dagar. På detta sätt hinner du att få hem varorna som du beställt först och hinner packa upp och kontrollera att allt är komplett och i sin ordning innan du betalar fakturan för köpet. Du kan då välja att betala fakturans belopp i sin helhet.

Qliro faktura är ett mycket säkert betalsätt där du betalar inte anger några av dina känsliga personuppgifter såsom ditt kreditkortsnummer eller ditt kontonummer. Istället anger du ditt personnummer och legitimerar dig med mobilt BankID vid köpet. Qliro har även med jämna mellanrum kampanjer där man har möjligheten att skjuta upp betalningen i sin helhet. Ofta kan man helt kostnadsfritt betala för sitt köp efter 2-3 månader.

Qliro klick

Qliro klick är ett betalsätt som finns hos butiker kopplade till Qliro. Med Qliro klick kopplar man ett bankkonto till sitt Qliro. På detta sätt kan man med endast ett klick betala sina köp. Du kan själv välja när pengarna ska dras från ditt konto, nu eller på förfallodatumet. För att kunna betala med Qliro klick behöver du logga in med ditt mobila BankID.

Qliro konto

Qliro konto är ett betalsätt som tillhandahålls av Qliro för att betala av köp som gjorts på nätet flexibelt. Och kontot är mycket riktigt väldigt flexibelt. Man väljer själv varje månad hur mycket man ska betala av på sitt köp, med lägsta inbetalning om 1/24 av den kvarvarande skulden på kontot. Dock är det lägsta beloppet att betala in 50 kronor. Qliros konto har ingen uppläggningsavgift, däremot betalar man en administrationsavgift varje månad så länge krediten löper. Denna avgift ligger på 29 kronor i månaden. Qliro konto är ett utmärkt alternativ för dig som exempelvis får in pengar oregelbundet, eller för dig som hellre är flexibel än att ha en massa fasta inbetalningar varje månad. Räntan på Qliro konto ligger för närvarande på 19,9%.

Qliro delbetalning

Qliro erbjuder även en fast form av deras delbetalning. Qliros fasta delbetalning är förmånlig om man upprättar den på under 12 månader. Qliro erbjuder nämligen fast delbetalning av köp på nätet på mellan 3-12 månader till 0% ränta. När man väljer delbetalning över nätet så kan det därför löna sig att betala av sitt köp på lite kortare tid än 12 månader, för att få 0% i ränta. Även om det är 0% ränta så betalar man en uppläggningsavgift för den fasta delbetalningen, som ligger på mellan 95-395 kronor.

Handla från flera butiker med Qliro

Om du redan lagt ett av dina köp på ditt konto hos Qliro så är det möjligt att även samla andra köp från andra butiker med Qliro på kontot. Qliro används av flera av de större webbshopparna vilket gör att man enkelt hittar vad man än söker.

Vad krävs för att handla med Qliro?

Qliro har vissa grundläggande krav för att man ska kunna handla hos dem. Bland annat krävs det att man är över år gammal, samt att man inte har några betalningsanmärkningar. När du genomför ett fakturaköp eller ett delbetalningsköp hos Qliro kommer de att ta ut en kreditupplysning på dig, där de bland annat kontrollerar att du inte har några anmärkningar, samt att du har en någorlunda stabil inkomst. Ofta krävs det ingen större inkomst för att bli godkänd, dock en annars ”ordnad ekonomi”. Om man inte blir godkänd i kreditprövningen så återstår alternativen att betala med kort, banköverföring eller mot postförskott.

Betala din faktura i tid

När du handlat, eller när du delbetalar med Qliro så är det mycket viktigt att du betalar din faktura för köpet i tid. I annat fall kommer fakturan relativt snabbt att utökas med en påminnelseavgift. Om Qliro fortfarande inte fått in din betalning så kommer fakturan inom en tid att gå vidare till inkasso. Det är något som innebär höga extra avgifter.

Hur kontaktar jag Qliro om jag har ytterligare frågor?

Qliro når man enklast på mail: kundservice@qliro.com alternativt per telefon: 08-40 900 300. Kundservice har öppet varje dag utom helgdagar.