Bonprix – Faktura, Delbetalning – Omdömen och Rabatter

Senast Uppdaterad: 28 november 2018 Publicerad: 2 februari 2018

Bonprix är en butik på nätet som säljer mode och kläder för dam, herr och barn. Hos Bonprix hittar man bland annat mode, skor, accessoarer, badkläder med mera. Men Bonprix har även en avdelning för hemmet där man säljer hemtextilier, gardiner och dekoration. När man handlar hos Bonprix går det att välja bland ett antal olika betalsätt, där ett av de mer populära är betalning via faktura. På den här sidan kan du läsa om betalning, frakt, returer, omdömen och rabatter hos Bonprix.

Översikt

Faktura: Egen faktura – ”Bonprix Faktura”

Betalningstid: 14 dagar

Avgift: 19 kr i faktureringsavgift, 49 kr i expeditionsavgift

Övriga betalsätt: Kort eller delbetalning på Bonprix Konto

Delbetalning

Bonprix erbjuder delbetalning via sin kredit ”Bonprix Konto”. På Bonprix Konto kan man delbetala sin skuld med 10% per månad om den överstiger 3000 kronor. Understiger skulden 3000 kronor kan man betala av den med 300 kr per månad.

Gratis månad

Alla som tecknar ett Bonprix Konto får första månaden gratis, det vill säga utan ränta. Den andra månaden övergår krediten till ordinarie räntevillkor.

Ränta

En delbetalning på Bonprix konto innebär en effektiv årsränta på 24,9%. Vill du ha ett billigare alternativ kan du istället låna pengar.

Allmänt om Bonprix

Bonprix är en internationell modebutik på nätet som har sitt huvudkontor i Hamburg i Tyskland. Bonprix finns i 30 olika länder runtom i världen.

Märken i webbshoppen

Bonprix säljer kläder, skor, möbler och accessoarer under ett fåtal egna varumärken. Dessa märken är bland annat följande.

  • bpc
  • BODYFLIRT
  • RAINBOW
  • bpc selection
  • John Baner

Frakt och leverans

Bonprix levererar paket i samarbete med Postnord. Fraktkostnaden är för närvarande 49 kronor. Frakttiden varierar mellan 6-10 dagar, paketet hämtas sedan på ett av Postnords uthämtningsställen.

Byten och returer

Om du vill byta eller returnera din vara så behöver du skicka tillbaka den inom 14 dagar. Du märker paketet med det förfrankerade returklistermärket som följt med din order. När du returnerar din order så återbetalas även leveransavgiften.

Värt att tänka på

Om du returnerar delar av din order så behöver du betala en returavgift på 49 kronor.

Rabatter hos Bonprix

Bonprix har en egen officiell sida för rabattkoder. Där erbjuder man för närvarande två rabatter som vi listar nedanför.

  • Nya kunder får fri frakt genom att ange rabattkoden ”93930”.
  • Befintliga kunder får fri frakt genom att anmäla sig till nyhetsbrevet.

Andra rabatter

  • Via cashbacktjänsten refunder får man 5% återbäring på sina köp hos Bonprix.
  • Genom att skaffa ett Re:member-card utan årsavgift så får man 7% rabatt på allt man handlar hos Bonprix.

Det dyker jämnt och ständigt upp nya rabatterbjudanden för Bonprix, så ta en titt här innan du handlar.

Kundomdömen och betyg

Här samlar vi kundomdömen för Bonprix från de största omdömessidorna på nätet.

Så tycker kunderna på Trustpilot

På omdömessidan Trustpilot har Bonprix fått ett genomsnittligt betyg på 4 av 5.

De kunder som varit nöjda tycker bland annat att Bonprix har ett brett utbud, bra priser, fina kläder och speciella kläder och varor som man inte hittar på andra ställen.

Negativa omdömen

Det finns även ett stort antal negativa omdömen för Bonprix hos Trustpilot. Många kunder har bland annat klagat på en orimligt lång leveranstid, där leveransen ibland tagit flera månader. Andra klagar på att kundtjänsten är dålig och att deras rabattkoder inte fungerar. Andra har haft problem med betalningen, där de betalat köpet med sitt kort men sedan blivit fakturerade för köpet i alla fall.

Ett flertal kunder har även upplevt problem vid returer, där man returnerat varor och varken fått respons eller återbetalning. För att få tillbaka pengar så har man sedan behövt kontakt kundtjänsten med en hel del krångel själv.

Prisjakt

Hos Prisjakt ser det något mer dystert ut. Här har kunderna lämnat ett genomsnittligt betyg på 2,5 av 10, något som får anses som riktigt lågt. Ett stort antal kunder uppger att de fått vänta i flera veckor på att få sina varor. Andra tycker att deras kläder har dålig kvalitet och att man ofta får fel varor när man beställer.

De få positiva omdömen som finns hos Prisjakt beskriver att de har billiga och prisvärda kläder, bra kvalité och bra barnkläder.

Reco

Hos Reco har Bonprix fått betyget 2 av 5. Här beskriver flera en otrevlig kundtjänst, kläder som luktar illa, dubbeldragningar på kort och felaktiga ordrar.

De få positiva omdömen som getts har beskrivit deras kläder som av bra kvalité, prisvärt och snygg design.