Vinterdäck på faktura

När du behöver köpa vinterdäck på faktura så är det enkelt och skönt att slippa vara ute och titta i en mängd olika fysiska däckbutiker och sedan transportera hem däcken eller lägga dom på förvaring hos ett däckhotell. Hos någon utav butikerna vi har hittat kan du köpa vinterdäck på faktura med transport hem till dig.


Klarna Faktura
Fakturainformation
Billtillbehör, reservdelar och service.


TIll Butik

Hur köper jag vinterdäck på faktura?

Välj någon utav butikerna som säljer däck på nätet och klicka hem den däckmodellen du har till kassan. Väl i kassan väljer du Faktura som betalsätt och du fyller sedan i dina adressuppgifter så skickas vinterdäcken hem till dig. Ifrån dess att vinterdäcken har skickats ut ifrån butikens lager har du 14 dagar på dig att betala fakturan. Behöver du längre tid på dig än två veckor så erbjuder vissa butiker förlängd betaltid upp till två månader för 29 kr extra via ett samarbete med finansbolaget Klarna.

Vilka vinterdäck behöver jag?

Enligt lag är det krav på vinterdäck mellan 1 dec-31 mars även om det är tillåtet att använda vinterdäck redan 1 oktober till 15 april. Kom ihåg att ifall det befaras bli vinterväglag eller är vinterväglag så är det lagligt att använda vinterdäck även utanför dessa datum. Ett par vinterdäck på en personbil behöver vara minst 3 mm i mönsterdjup för att kunna ge dig som bilist tillräckligt med grepp under vinterväglaget. Det har blivit allt mer populärt med dubbfria vinterdäck, så kallade Mud and Snow, speciellt i stadsmiljö där det i flers storstäder är dubbdäcksförbud på vissa gator eftersom dubbdäck bidrar till oren luft speciellt i stadsmiljö. Det absolut bästa är att alltid köpa 4 st däck även om du kanske tycker att vissa däck är mindre slitna än andra, det är både ditt eget och andras liv i trafiken du ansvarar för så se till att ta det säkra före det osäkra.

Hur använder jag vinterdäck?

Ett par vinterdäck använder du precis som ett par vanliga däck, det du däremot kan behöva tänka på är att med exempelvis dubbdäck inte köra för snabbt på torr asfalt då du lättare tappar dubbarna vid hårdare körning. Ett par Mud and Snow däck har ett annan typ utav mönster som innebär att greppet är mjukare, du kan därför köra ett par Mud and Snow däck året runt men det sliter väldigt mycket på däcken.

Byta vinterdäck?

Om du inte vill eller orkar byta vinterdäck själv kan du använda en däckfirma som gör bytet åt dig, en del däckfirmor erbjuder även däckhotell där du kan lagra dina vinterdäck tills det är dags att byta till sommardäck nästa gång.