Vedklyv med Klarna

Att köpa en vedklyv över nätet innebär att man kan välja bland flera betalsätt. Ett av de mest populära betalsätten är betalning via Klarna. Det gör att man kan betala för vedklyven efter att man fått hem den, samt att man kan delbetala vedklyven över valfri tid. Nedanför hittar du en lista över butiker där man kan köpa en vedklyv med Klarna.

När du betalar ditt köp av vedklyv med Klarna så fungerar beställningen som vanligt. Du väljer den vedklyven du vill ha och anger i kassan att du vill betala med Klarna. Detta gör att du inte behöver betala för vedklyven vid beställningstillfället. Du fyller i dina personuppgifter och får då en faktura för köpet. Fakturan för köpet kan du betala när du vill, men betalningstiden brukar enligt standard hos Klarna vara 14 dagar. Detta ger dig gott om tid. Du kommer att ha tid på dig att först få hem vedklyven du beställd, kontrollera att allt är med och är i sin ordning, och därefter betala fakturan via din internetbank.

Eftersom du inte lämnar ut ditt kontonummer eller ditt kortnummer så är Klarna faktura också ett mycket säkert och tryggt betalsätt för dig som ska köpa en vedklyv. Du slipper helt att oroa dig för att behöva betala för varor som kanske inte skickas ut enligt utlovat, eller som av någon anledning är felaktiga.

Delbetalning med Klarna

För de flesta är köpet av en vedklyv en relativt stor utgift, som kan vara värd att delbetala. Därför kan Klarna vara ett mycket passande betalsätt för just detta. Med Klarna går det att betala av lite i taget i sin egen takt. Detta gör man genom att man öppnar ett kreditkonto hos Klarna för köpet, som sedan löper med en ränta om 19,9%. Du kan därefter betala av så lite som 50 kronor i månaden på din vedklyv.

Så väljer du rätt vedklyv

Man brukar dela in vedklyvar i två olika typer av modeller, dessa är den äldre varianten som brukar kallas för ”Skruven” och den lite nyare varianten hydraulisk vedklyv. Idag är de flesta vedklyvar som säljs hydrauliska vedklyvar.

Välj klyvtryck efter behov

När man köper sin vedklyv så väljer man bland vedklyvar med olika typer av klyvtryck. För vanliga mindre varianter av vedklyvar för hemmabruk så har man ofta ett klyvtryck på runt 4-5 ton, men givetvis finns det betydligt mycket mer kraftfulla varianter än så.

Hur mycket kostar en vedklyv?

I och med stor import av bland annat kinesiska vedklyvar de senaste åren så har priserna på vedklyvar sjunkit ganska kraftigt. För en mindre vedklyv kan man behöva räkna med att betala någonstans från 2000 kronor och uppåt.

Kända märken på vedklyvar

Vedklyvar säljs under ett mycket stort antal varumärken i Sverige. Några av de mer kända märkena hittar du nedanför.

  • Faxes
  • AL-KO
  • Hecht

Elektrisk eller bensindriven

Utöver klyvtryck kan man även välja huruvida man vill ha en elektrisk eller bensindriven vedklyv. De bensindrivna är ofta något kraftigare och har fördelen att de går att använda utan tillgång till elektricitet. De elektriska blir ju i slutändan billigare i drift.