Varför kan jag inte handla med Klarna?

I vissa fall när man försöker handla med Klarna så går inte köpet igenom. Många ställer sig då frågan varför det inte är möjligt att handla med Klarna.

Klarna genomför kreditprövning

För att kunna avgöra din betalningsförmåga för det aktuella köpet så genomför Klarna en kreditprövning på dig som kund. Bedömer Klarna att risken är för hög att du inte kommer att kunna betala fakturan eller delbetalningen som du försöker upprätta så kommer de inte att godkänna dig för köpet.

Vanliga anledningar till att man inte kan handla med Klarna är att man försöker handla för ett för stort belopp, att man slarvat med sin betalning hos Klarna tidigare, att man har för låg inkomst eller att man sedan tidigare har skulder eller betalningsanmärkningar.

Vilka alternativ har man när man inte kan handla med Klarna?

Det lättaste sättet att gå runt detta är att man istället för en butik med Klarna väljer en butik som har någon annan typ av faktura, till exempel Collector, Qliro eller Svea Ekonomi. Villkoren för dessa fakturatyper är i de flesta fall nästan identiska med Klarnas. Exempel på den typen av butiker hittar du nedanför.

Men skulle man inte bli godkänd för fakturaköp eller avbetalningsköp hos någon av dessa företag heller så återstår bara alternativet att antingen betala sitt köp direkt över nätet, alternativt att låna pengar till sitt köp.


Shoppinglån med pengarna tillgängliga på kontot omedelbart

Svar på din ansökan på 10 minuter under kontorstid

Till Ferratum
*Gäller för konton Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB
*Kontorstid 8-21 på vardagar och 11-18 på helger
Exempel: Ett lån på 10 000 kr som betalas tillbaka över 12 månader ger en total återbetalning om 12 145 kr. Beräknad effektiv ränta för en kredit på t.ex. 10 000 kr är 47,64 %.