TripX är en återförsäljare av resor på nätet, där man bland annat kan boka charterresor, all inclusive-resor och hotell. TripX samarbetar med de största flygbolagen vilket ger dig lägsta möjliga pris på resan. När du bokar en resa hos TripX finns det flera olika betalsätt att välja bland. Ett av de mer populära alternativen är betalning mot faktura.


TIll Butik

Översikt

  • Fakturaföretag: Klarna Faktura och TripX Faktura (i samarbete med Avarda)
  • Betalningstid: 14 dagar

Klarna faktura

När man bokar sin resa hos TripX så betalar man den snabbt och enkelt med Klarna faktura. Detta gör att man inte behöver betala vid tillfället då man bokar resan, utan att man istället kan betala i upp till 14 dagar efteråt. Fakturan från Klarna har enligt standard alltid 14 dagars betalningstid. Men om man skulle behöva längre tid på sig än detta så går det även att delbetala fakturan för resebokningen, alternativt skjuta upp betalningen i sin helhet i en eller två månader mot en avgift om 29 kronor.

När du bokar din resa via TripX och väljer faktura som betalning så kommer Klarna att göra en kreditprövning på dig. Med denna kreditprövning kontrollerar Klarna bland annat att du är över 18 år gammal, att du inte har några betalningsanmärkningar samt att din betalningsförmåga är i linje med fakturans storlek. Du får reda på direkt om du blir godkänd i Klarnas kreditprövning eller inte. Skulle du av någon anledning inte bli godkänd går det utmärkt att betala för köpet med några av de andra betalsätten som finns.

TripX Faktura

TripX har ett andra fakturaalternativ, TripX Faktura, som erbjuds i samarbete med Avarda. Genom TripX faktura behöver man inte betala något förrän 1-2 månader efter bokningen som man gör. Vidare är det möjligt att dela upp betalningen av fakturan i upp till 36 månader.

Kom ihåg att betala dina fakturor från TripX i tid. Vid sen betalning tillkommer påminnelseavgift och dröjsmålsränta på fakturan.