Svea Webpay är en populär e-handelstjänst där du som kund kan köpa på faktura via nätbutiker. Svea Webpay är ett varumärke och dotterbolag inom Svea Ekonomi koncernen, som med sina 6000 kunder och 700 anställda är en utav Sveriges största finansbolag inom denna gren. Populära butiker som du kan köpa hos och som använder Svea Webpay hittar du i guiden.

Svea Webpay Delbetalning

En utav Svea Webpays populäraste betalsätt är att du som kund delbetalar köpet, för enkelhetens skull kallar dom tjänsten för Delbetalning. När du delbetalar ditt köp så får du välja mellan 2-24 månader och det tillkommer ingen ränta på ditt köp. Behöver du längre tid än 24 månader rekommenderas att upprätta ett Svea Webpay Konto som innebär att du kan få upp till 120månaders avbetalningstid. Fördelarna med att delbetala är många, det absolut största är att du inte behöver ha tillräckligt med pengar på kontot för att kunna köpa dina produkter eller tjänster. Det andra är att du får en låg månadskostnad istället för en enda stor klumpsumma som kan förstöra din privatekonomi för många månader framöver annars.

Om du någon månad har mer pengar att röra dig med kan du via Svea Webpay göra en större betalning än som står på delbetalningsfakturan. Detta är ingenting ovanligt utan är väldigt vanligt vid köp på faktura och finansbolag, inte bara Svea Webpay, har full förståelse för detta och debiterar ingenting extra för att du betalar in mer utan tvärt om stödjer detta beteende. Så länge du minst betalar in det beloppet som står på fakturan är du alltså helt fri att betala in mer och även slutbetala köpet när du så önskar.

I Sverige så är det oerhört populärt att köpa på andra sätt än att exempelvis betala med kort på nätet, faktum är att upp emot 30% av alla köp i Sverige görs på andra sätt än med kortbetalning. Om detta beror på misstro emot webbhandel i stort eller att svenska konsumenter föredrar delbetalning och fakturaköp låter vi vara osagt men statistiken visar endå på en ökande trend för delbetalning online.

Räntefria köp på nätet
Fördelarna med att köpa räntefritt på nätet är extremt många kan tyckas, men du som kund behöver skilja mellan räntefritt och effektiv ränta som är två olika begrepp som används flitigt i marknadsföring. En ränta är det butiken juridiskt säger att dom debiterar dig extra för att du har en innestående skuld till dom, dock kan det tillkomma ytterligare avgifter som inte räknas in i räntan som uppläggningsavgifter, aviavgifter samt inträdeskostnader.

Om du är ute efter att veta dina totala kostnader ska du istället titta på effektiva räntan som tar med samtliga kostnader i beräkningen. En vanlig effektiv ränta för köp på delbetalning när du handlar hos olika nätbutiker är mellan 10-20% beroende på hur mycket du köpt och hos vilket finansbolag som finansierat.

Svea Webpay Faktura

En väldigt vanlig betallösning för kunder som köper online med Svea Webpay är att köpa på faktura. När du valt ut en nätbutik och produkterna du vill köpa så klickar du dig vidare till kassan och väljer Svea Webpay Faktura som betalsätt. Ifrån dess att butiken har skickat ut dina varor har du 14 dagar på dig att betala fakturan, du slipper ange dina känsliga kortuppgifter online utan kan istället betala fakturan i hemmets lugn och ro. När du köper på faktura med Svea Webpay så kan du handla för mellan 500-50.000kr vilket bör för absoluta majoriteten av alla dina köp räcka och bli över med stor marginal om du inte ska köpa ett komplett hemmagym eller liknande. Tänk på att betala fakturan i tid för att slippa dröjsmålsränta och extra kostnader.

När du köper på faktura så slipper du betala innan du sett varan, utan du får dina produkter hem till ditt lokala postombud och ifrån det att varorna har skickats har du alltså två veckor på dig innan du behöver betala. Det innebär att du aldrig behöver oroa dig för att inte få några varor, att dom skulle vara fel eller liknande tankar som annars kan snurra i huvudet vid köp på nätet.

Svea Webpay = Svea Ekonomi?

Svea Ekonomi äger Svea Webpay, men de opererar som separata enheter inom koncernen. Hela Svea Ekonomi är en stor koncern som har funnits i snart 40 år och hanterar en mängd olika typer utav betalningar – du kan vara trygg i att dom är ett stabil och säkert finansbolag då dom inte bara sysslar med att hjälpa webbhandlare med fakturering utan även bedriver inkassoverksamhet under Svea Inkasso, Fakturering via Svea Ekonomi och betaltjänster under varumärket Payson.

Du kan ha stött på dessa varumärken under åren då samtliga får anses som rejält etablerade på den svenska marknaden och har ett bra rykte inom alla områden. Om du har köpt en vara via Svea Webpay och har frågor eller funderingar kring betalningen ska du vända dig direkt till Svea Webpay eftersom det är dom som hanterar betalningsärenden, om du har produktspecifika frågor ska du istället vända dig till den butik du handlat hoss då dom har ansvaret för produkterna och alltså är dom som hjälper dig vid den typen utav frågor.

Payson
Svea Ekonomi äger alltså även e-handelstjänsten Payson som, likt PayPal sysslar med att tillhandahålla en E-plånbok online.
Med Payson kan du göra en insättning direkt in till ett Payson konto och sedan använda Payson för att betala på nätet. När du köper via Payson så görs betalningen omedelbart men du slipper lämna ut dina kortuppgifter till nätbutiken du köpt hos. Denna typ utav tjänst har Payson tillhandahållit sen 2004 och är tillsammans med PayPal, den största E-plånboken i Sverige. Fenomenet att köpa med E-plånbok är dock inte så utbrett inom nätshopping som det är inom andra nischer som att spela på casinosidor eller liknande.

Vilka butiker kan du handla hos med Svea Webpay?

Det finns flera butiker som erbjuder faktura och avbetalning med Svea Webpay, vi har gått igenom de som våra besökare tycker är de populäraste och listat dom i guiden ovan. Känner du att du saknar en nätbutik eller har frågor kring något så får du gärna höra av dig till oss.