Sergel är ett svenskt inkassobolag som grundades 1988 av Televerket. Man har för närvarande verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Litauen och Lettland. Här tittar vi lite närmare på Sergel som inkassobolag och besvarar vissa frågeställningar som våra besökare har.

Kontakta Sergels Kundtjänst

Det går att kontakta Sergel på två olika sätt. Antingen ringer man in till deras kundtjänst på telefonnummer 0771-310 200 eller så skickar man ett mail genom kontaktformuläret på deras hemsida. Använder man sig av kontaktformuläret behöver man ange sitt fullständiga namn, sitt personnummer och sig e-postadress. Man får snabbare hjälp om man anger eventuellt ärendenummer. Svar på ett stort antal vanliga frågor hittar man även på Sergels hemsida under Kundservice.

Inloggning till mina sidor

På Sergels hemsida kan man logga in på ”Mina Sidor” där man kan följa aktuella ärenden som man har hos Sergel. Man loggar in genom att använda sig av Mobilt BankID. Man kan även logga in på ett specifikt ärende genom att ange sitt personnummer och ärendenumret för det ärende som man vill ha mer information kring.

Har du fått ett inkassokrav från Sergel?

Om du varit sen med din betalning, eller helt missat din betalning så kan du få ett inkassokrav från Sergel. I och med att Sergel skickar ut ett inkassokrav till dig så adderas 180 kronor till din ursprungsfaktura i form av inkassoavgift. Du har då 7 dagar på dig att betala inkassokravet. När ditt inkassokrav förfaller till betalning har du ytterligare några dagar på dig innan ditt ärende skickas vidare till Kronofogden. När ärendet väl skickats vidare till Kronofogden så innebär det ytterligare en avgift på 680 kronor. När ditt ärende är hos Kronofogden så riskerar du i förlängningen även att få en betalningsanmärkning om din skuld förblir obetald.

Vad ska man göra om man fått ett inkassokrav från Sergel?

Har du fått ett inkassokrav från Sergel är det alltid bäst att kontakta Sergel på en gång. På detta sätt kan du informera om att din betalning är på väg, alternativt förhandla om möjligheter till förlängd betalningstid alternativt delbetalning för din skuld. I bästa fall kan du på detta sätt hinna förhindra att ditt ärende skickas vidare till Kronofogden.

Hur betalar man sitt inkassokrav?

Att betala sitt inkassokrav gör man via sin internetbank till Plusgiro 997404-9. Kom ihåg att ange det 14-siffriga OCR-numret på ditt inbetalningskort från Sergel. Du kan även betala ditt inkassokrav med Swish. Sergels Swish-nummer är 123 214 87 65. Som meddelande skriver du det 14-siffriga OCR-numret som ärendet har.

Bluff eller ej?

Många som får ett inkassokrav drar öronen åt sig och misstänker till en början att inkassokravet är en bluff. Sergel är inget blufföretag men om man är osäker på det inkassokrav som man får hem så bör man alltid kontakta Sergels kundtjänst för att kontrollera att inkassokravet är äkta. Olika förfalskningar och bedrägerier är vanliga, därför bör man alltid vara på sin vakt.

Lediga jobb på Sergel

Segel rekryterar regelbundet nya medarbetare till sin inkassoavdelning. Om du är intresserad av att jobba på Segel hittar du lediga tjänster just nu på deras hemsida.