Qliro App

Det svenska betalföretaget Qliro AB har sedan 2017 en egen app – Qliro App.
I Qliros app kan du bland annat se en översikt över dina beställningar som du gjort i butiker med Qliro, ändra förfallodatum på befintliga ordrar och betala fakturan inne i appen. Det finns olika för och nackdelar med att använda en app istället för pappersfakturor och bland annat så är det användarvänlighet, säkerhet samt personliga preferenser som avgör när man använder en betalapp eller det gamla vanliga betalsättet pappersfaktura när man köper på nätet.

Qliro App – Hissa eller dissa?

Om vi börjar med att lyfta blicken och se vad användarna för Qliro har att säga om företaget som helhet så ges det på betygsidan trustpilot.se ut ett snittbetyg om 2/5 vilket får anses vara ett lågt betyg. Qliro har sedan starts ägts utav Qliro Group som tidigare hette CDON Group där Cdon.com ingår.

Efter att ha erbjudit svenskar köp på nätet i nästan 20 år så har CDON stor erfarenhet utav betalningar online och beslutade sig för att starta Qliro som en respons på denna kunskap. Ifrån betalföretag till app är det kanske inte så stort steg att ta och efter att storkonkurrenten Klarna lanserade sin Klarna App så var det inte långt kvar tills att även Qliro skulle lansera sin egna betalapp.

Man behöver ha en mobiltelefon som stödjer antingen Android eller Apple iOS för att kunna ladda ner och få Qliros app att fungera fullt funktionellt. Har du en mobiltelefon som inte är uppdaterad korrekt eller har ett annat gränssnitt än Android eller iOS så kommer inte Qliro appen att fungera.

Varför ska man skaffa appen?

  • Du kan ändra din fakturas förfallodatum via appens funktioner
  • Du kan se fakturor virtuellt i mobiltelefonen
  • Du kan betala fakturan i mobiltelefonen via Mobilt BankID och direktbetalning.

Varför ska man inte skaffa appen

  • Du föredrar att betala på ditt vanliga sätt via din internetbank och fakturor som vanligt.
  • Du vill vara garanterad största säkerhet genom att utesluta 3:dje parts lösningar som Applestore och Googleplay som kan innehålla säkerhetshål.
  • Du har inte en mobiltelefon som stödjer appens installationskrav.

I det fall du vill se de absolut populäraste butikerna med Qliro och inte orkar hålla på att böka och stöka med att ladda ner ytterligare ett mobilprogram så kan du se utbudet i tabellen vi har sammanställt här på sidan.