Nu kan du köpa begagnade saker på avbetalning

Ett nytt fintech-bolag har seglat upp på marknaden som gör det möjligt att upprätta en avbetalning för köp av begagnade saker från privatpersoner. Detta genom appen Zaver som bland annat Linus Malmén och Amir Marandi grundat.

Appen gör det möjligt för säljaren, oavsett om det handlar om en bil, möbler eller ett par skor, att erbjuda köparen att delbetala köpet. Köparen får även möjligheten till att betala med faktura med 30 dagars betalningstid. På några få minuter gör Zaver en kreditbedömning av köparen och affären kan därefter gå i lås.

Appen ökar säkerheten och minskar bedrägerierna

Många av andrahandssidorna såsom Blocket, Tradera med flera är hårt drabbade av olika former av bedrägerier. Genom att både köparen och säljaren verifieras med bank-id via Zave så uppstår en långt mycket säkrare affär än vad man annars får. Efter affären så får både köparen och säljaren ett digitalt kvitto där det står vad de kommit överens om.

Andrahandsmarknaden större än någonsin

Andrahandsmarknaden för begagnade varor är större än någonsin och Zave tror att man med rätt betallösningar kan få denna marknad att växa och mogna ytterligare.

Zave tar för närvarande hjälp av externa långivare för att kunna erbjuda krediter till köpare av begagnade varor.