Mekster är en bilbutik på nätet där man kan handla det mesta till bilen. Hos Mekster säljer man bland annat biltillbehör, verktyg, reservdelar, bilvård och motorolja. Du får enkelt reda på vilka produkter som passar till din bil genom att du fyller i bilens registreringsnummer högst upp på sidan. När man handlar hos Mekster går det även att välja bland flera olika betalsätt. Ett av de mer populära alternativen är att betala med faktura. På den här sidan kan du läsa lite mer om hur fakturabetalning går till när man handlar hos Mekster.

Översikt

  • Fakturaföretag: Klarna
  • Betalningstid: 14 dagar

I Meksters webbshop kan man handla på faktura i samarbete med Klarna. Detta gör det möjligt att beställa bildelarna nu och betala för dem senare. Betalningstiden för fakturan för köpet är 14 dagar. Detta ger dig gott om tid för att först få hem bildelarna som du beställt innan det är dags att betala. På detta sätt får du tid på dig att kontrollera att du fått hem rätt grejer och att din leverans i övrigt motsvarar vad du förväntat dig. Skulle något vara fel går det naturligtvis att returnera de beställda bildelarna till Mekster.

Kreditprövning

Vid köpet på faktura hos Mekster kommer Klarna att göra en kreditprövning på dig. I och med denna kontrollerar de att du har tillräcklig betalningsförmåga för att betala fakturan. Klarna ger dig besked direkt om du blir godkänd eller inte. Skulle du inte bli godkänd så finns det flera andra betalsätt att välja bland.

Delbetalning

Tack vare Meksters samarbete med Klarna så kan du även välja att delbetala ditt köp. Detta kan du göra flexibelt i din egen takt på Klarna konto, där du även kan samla köp från andra butiker, utöver ditt köp hos Mekster.

Vidare kan du välja fast delbetalning för din faktura. Då bestämmer du i förväg om du vill betala av ditt köp över 6, 12 eller 24 månader.