Mekonomen är en av Sveriges ledande bilverkstäder och butiker inom bildelar och tillbehör. Man säljer bland annat däck och fälgar, reservdelar, bilvård, verktyg med mera. När man handlar i Mekonomens webbshop så är det möjligt att betala med faktura. Nedanför på sidan kan du läsa lite mer om hur det går till att handla på faktura hos Mekonomen.

Översikt

  • Fakturaföretag: Klarna
  • Fakturaavgift: 29 kronor
  • Betalningstid: 14 dagar

Hos Mekonomen.se kan man betala med faktura i samarbete med fakturaföretaget Klarna. Detta gör att man kan beställa sina varor hos Mekonomen nu och betala för dem vid ett senare tillfälle. Enligt Klarnas standard har man 14 dagar på sig att betala fakturan för köpet. Detta ger gott om tid för att både få hem, packa upp och kontrollera bildelarna som man beställt innan man betalar fakturan. När det väl är dags för att betala så betalar man faktura snabbt och enkelt via sin internetbank.

Efter ditt köp skickas fakturan ut till din e-postadress. Varorna skickas alltid ut till den adress där du är folkbokförd.

Enklare kreditprövning görs

Vid köpet kommer Klarna att utföra en enklare kreditprövning på dig. Detta gör man för att se att du har tillräcklig betalningsförmåga för att fullfölja det fakturaköp som du åtar dig.

Du får reda på om du blir godkänd eller inte direkt. Skulle du inte bli godkänd i kreditprövningen går det bra att använda sig av någon av de andra betalsätten som finns i Mekonomens webbshop.

Betala nu eller delbetala köpet

Tack vare Mekonomens samarbete med Klarna är det även möjligt att delbetala köpet över valfri tid. Detta gör man på Klarnas delbetalningslösning Klarna konto, som gör det möjligt att delbetala köp hos Mekonomen flexibelt med så lite som ner till 50 kronor i månaden. På ditt Klarna konto kan du dessutom samla andra köp som du gjort, från andra butiker än Mekonomen. Du betalar sedan in en enda inbetalning varje månad på dina samlade köp.