Matgrupp på avbetalning

Genom att beställa en matgrupp online så är det också möjligt att upprätta en avbetalning för köpet. Vanligtvis sker detta genom att möbelaffären som man handlar ifrån samarbetar med ett kreditföretag likt Klarna, Collector eller Svea Ekonomi. Nedanför har vi samlat en lista över webbshoppar där man kan köpa en matgrupp på avbetalning.


Klarna Faktura
Online-varuhus med ett stort antal produkter inom flera kategorier.

TIll Butik

De exakta villkoren för att köpa en matgrupp på avbetalning beror på vilken butik som man handlar ifrån samt vilket kreditföretag som butiken i fråga samarbetar med. Kreditföretagen har dock någorlunda liknande villkor. Det brukar vara möjligt att köpa en matgrupp på avbetalning på upp till mellan 24-36 månader som maximalt, till en ränta om mellan 10-20%. I många fall finns det även möjlighet till räntefri avbetalning av matgrupper. Detta brukar dock gälla avbetalning på maximalt upp till ett år.

Vidare kan du sedan välja om du vill ha en fast eller en flexibel avbetalning för din matgrupp. En fast avbetalning innebär att man bestämmer i förväg hur mycket man ska betala av varje månad samt över hur lång tid avbetalningen ska löpa. Detta alternativ har fördelen att räntan brukar vara lite lägre samt att man vet vad som gäller varje månad och när matgruppen kommer att vara slutbetald. Men det går även att välja flexibel avbetalning. Med detta alternativ betalar man lite högre ränta på avbetalningen, men är i utbyte mycket flexibel med hur ofta man ska göra inbetalningar, samt hur stora dessa ska vara.