Lindorff Inkasso är ett svenskt inkassobolag som idag ingår i det brittiska företaget Lowell. Lindorff är en av de större och mest välkända inkassobolagen på den svenska marknaden. Här tittar vi lite närmare på Lindorff inkasso och ger dig som fått ett inkassokrav användbar information kring hur du går vidare.

Kontakta Lindorff Inkasso

Om du fått ett inkassokrav från Lindorff så är det alltid bra om du kontaktar dem så snart som möjligt. Du kan kontakta Lindorff Inkassos kundtjänst på telefonnummer 0771-85 63 00. Genom Lindorffs portal Lindorff24 kan du även logga in med hjälp av BankID för att kontrollera status på ditt/dina inkassokrav.

Lindorffs besöksadress är på Kungsgatan 57A i Stockholm.

Är Lindorff Inkasso en bluff?

Den som fått ett inkassokrav och inte känner igen inkassobolaget eller vad skulden skulle röra sig om misstänker givetvis att inkassokravet skulle vara en bluff. Avseende inkassoföretaget Lindorff så är det ett stort bolag och ingen bluff. Men om man fått ett inkassokrav som man inte under några omständigheter känner igen så bör man givetvis kontakta Lindorff för att försäkra sig om att inkassokravet man fått hem är äkta.

Om du inte kan betala inkassokravet du fått

I de fall du fått hem ett inkassokrav från Lindorff som du inte har möjlighet att betala på en gång är det även här viktigt att du kontaktar Lindorff snabbast möjligt. Det är då möjligt att förhandla sig fram till ett alternativ som kan fungera för dig. Det kan till exempel handla om att du skjuter upp betalningen av inkassokravet en tid, eller att du upprättar en avbetalningsplan för inkassokravet hos Lindorff. Du kan då dela upp betalningen av ditt inkassokrav över ett par månader. Det viktiga för Lindorff är att du betalar och de kommer därför att vara mycket tillmötesgående för att så ska ske.

Om du inte betalar ditt inkassokrav så kommer det efter en tid att skickas vidare till Kronofogden. Detta för med sig flera negativa saker. Bland annat innebär det höga extra avgifter på ursprungsskulden, samtidigt som det kan innebära att du får en betalningsanmärkning om skulden förblir obetald. I de flesta fall har man även en dröjsmålsränta som tickar och gör att skulden växer för varje dag som går.

Om ditt inkassokrav är felaktigt

Om du fått ett inkassokrav från Lindorff som du av någon anledning anser är felaktigt så behöver du omgående kontakta Lindorff och upplysa om att du bestrider inkassokravet, samt på vilka grunder du gör detta. Det kan till exempel handlat om att du returnerat varor som du köpt från en butik, att du inte beställt den tjänst som du blivit fakturerad eller någonting helt annat.

Kostnader vid inkassokrav från Lindorff Inkasso

Ett inkassokrav från Lindorff inkluderar normalt flera olika avgifter. Först och främst så skickas alltid en skriftlig påminnelse ut innan du får ett inkassokrav. Till detta läggs en påminnelseavgift om 60 kronor. När ditt ärende sedan gått vidare för inkassering via Lindorff så tillkommer även en inkassoavgift på 160 kronor. Utöver dessa fasta avgifter så betalar du även dröjsmålsränta för varje dag du är sen med inbetalningen av skulden.