Klarna med betalningsanmärkning

Har du dragit på dig en betalningsanmärkning kan det bli något svårare att köpa på faktura med Klarna. Men för den sakens skull behöver det inte vara helt kört. Klarna gör en snabbedömning av din betalningsförmåga och kan släppa igenom vissa köp även om du har en betalningsförmåga. Det handlar vanligtvis om fakturaföretagets bedömning av din betalningsförmåga för det aktuella köpet och den aktuella fakturan.

För närvarande går det inte att använda Klarna med betalningsanmärkning. Däremot är det möjligt att finansiera köpet med lån


Shoppinglån med pengarna tillgängliga på kontot omedelbart

Svar på din ansökan på 10 minuter under kontorstid

Till Ferratum
*Gäller för konton Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB
*Kontorstid 8-21 på vardagar och 11-18 på helger
Exempel: Ett lån på 10 000 kr som betalas tillbaka över 12 månader ger en total återbetalning om 12 145 kr. Beräknad effektiv ränta för en kredit på t.ex. 10 000 kr är 47,64 %.

Alternativ till Klarna

Blir du inte godkänd hos Klarna kan du alltid testa att handla hos en webbutik som har ett alternativ till Klarna. Men ett av de kanske enklaste alternativen till att köpa på faktura med Klarna om man har en betalningsanmärkning är att istället låna pengar hos en kreditgivare som godkänner låntagare med betalningsanmärkning.
Skulle du ha svårt att genomföra ett köp med Klarna faktura är ett alternativ att testa att köpa på faktura hos en mindre webbutik som sköter faktureringen själv. Ett flertal mindre webbutiker som skickar ut egna fakturor gör kreditprövning av kunden endast i vissa fall. Exempel på butiker som sköter faktureringen själva är följande.

[table “31” not found /]

Viktigt att betala fakturan i tid

Många gånger, exempelvis hos Klarna kan din möjlighet till att handla på faktura bero på hur du tidigare skött dina fakturor. Dessvärre kan det gå ganska snabbt att bli portad från att köpa på faktura med Klarna om man tidigare varit sen med betalningen, fakturan gått vidare till inkasso eller liknande. Därför bör man alltid se till att betala fakturan i tid och i annat fall kontakta Klarna snabbast möjligt. Klarna är ofta samarbetsvilliga och har man svårt att betala en faktura i tid kan man många gånger få förlängt förfallodatum, alternativt möjlighet till att dela upp betalningen med en betalningsplan.