Klarna konto, även kallat Klarna månadsfakklarna kontotura är en kreditlösning som många webbutiker använder sig av för att kunna erbjuda sina kunder att delbetala de köp som de gör. Till skillnad från andra alternativ för att delbetala sina köp över nätet så ger Klarna konto möjligheten till stor flexibilitet i återbetalningen av skulden. Man behöver inte binda upp sig över någon specifik tid utan man betalar in varje månad efter förmåga eller vad man känner för.

Hur betalar jag med Klarna Konto?

För att betala med Klarna Konto så surfar man in på en butik som samarbetar med Klarna och erbjuder deras olika betallösningar. När man plockat ihop sina varor i varukorgen så anger man i kassan att man vill använda sig av Klarna för att betala för köpet. Beroende av hur butikens avtal ser ut så brukar man få alternativen att antingen betala via Klarna Faktura, Klarna Konto eller Klarna delbetalning. Antingen väljer du direkt att du vill betala av ditt köp på Klarna konto eller så väljer du köp med Klarna faktura som du när som helst kan välja att betala av på Klarna Konto.

Vilken ränta har Klarna Konto?

Om man väljer att betala av sitt köp på Klarna konto så löper skulden till Klarna med en ränta om 19,9%. Denna räntesats är rörlig och kan därför komma att både sänkas eller höjas beroende av stundande ränteläge. Utöver den rörliga räntan på skulden på kontot så tar Klarna även ut en administrativ avgift varje månad. Den administrativa avgifter ligger för närvarande på 29 kronor i månaden och betalas så länge som skulden finns kvar på kontot.

Hur mycket behöver man betala in varje månad?

I stort sett så väljer man själv hur mycket man ska betala in på sin skuld på kontot varje månad. Men eftersom kontot löper med en relativt hög ränta så brukar det löna sig att betala av skulden någorlunda snabbt. Den enda regel som Klarna har är att man betalar in minst 1/24 av den totala återstående skulden, men minst 50 kronor. Det ger möjligheten att betala in ganska små belopp varje månad även om man har en större skuld till Klarna. Men man kan även när som helst välja att slutbetala den skuld man har på kontot.

Vad har Klarna konto för maxgräns?

Klarna har ingen uttalad maxgräns som man kan delbetala på sitt Klarna konto. Vilken maxgräns som man har beror på hur ens privatekonomiska situation ser ut. Har man en hög månadsinkomst och inte särskilt höga andra typer av skulder så går det normalt också att få en hög maxgräns för sin kredit på Klarna konto. Vad som ytterligare kan höja maxgränsen som man får på sitt Klarna konto är om man varit kund hos dem under lång tid och att man skött sina betalningar tidigare.

Vad krävs för att bli godkänd för Klarna konto?

För att man ska bli godkänd och kunna delbetala sina köp på Klarna konto så ställs vissa generella krav från Klarna. Bland annat så krävs det att man är över 18 år gammal samt att man inte har några betalningsanmärkningar. Ytterligare krav som brukar ställas är att man skött eventuella tidigare betalningar till Klarna. Klarna gör sedan en kreditprövning på dig för att se att du har tillräckligt stor inkomst eller god ekonomi för att återbetala det köp som du avser att genomföra.

Vilka butiker erbjuder Klarna Konto?

Klarna konto erbjuds av ett stort antal butiker på nätet. Oavsett om man vill handla elektronik, kläder, skor, heminredning, möbler eller andra varor så finns det en butik för dig. Stora online-butiker som erbjuder Klarna Konto är bland andra Media Markt, Asos, Zara, Conrad, Dustin Home med flera. Och nya butiker tillkommer kontinuerligt. Vill du hitta en lista över fler butiker med Klarna kan du följa länken.


Klarna Faktura
Märkeskläder på nätet

TIll Butik

Klarna Faktura
Internationellt elektronikvaruhus online med låga priser.

TIll Butik

Shoppinglån med pengarna tillgängliga på kontot omedelbart

Svar på din ansökan på 10 minuter under kontorstid

Till Ferratum
*Gäller för konton Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB
*Kontorstid 8-21 på vardagar och 11-18 på helger
Exempel: Ett lån på 10 000 kr som betalas tillbaka över 12 månader ger en total återbetalning om 12 145 kr. Beräknad effektiv ränta för en kredit på t.ex. 10 000 kr är 47,64 %.

Klarna Faktura
Online-varuhus med ett stort antal produkter inom flera kategorier.

TIll Butik

Klarna Faktura
Det senaste inom mode från 850 olika märken.

TIll Butik

Klarna Faktura
Fakturainformation
Sportkläder, skor och utrustning.

TIll Butik

Samla köp från olika butiker på samma konto!

När man väl öppnat ett konto hos Klarna så går det att samla köp från olika butiker på nätet på samma konto, med samma månadsfaktura. Detta gör dina köp över nätet mycket lättare och du får i slutet av månaden en bra uppsikt över de köp som du gjort under månaden. Eftersom Klarna samarbetar med en såpass stort antal butiker så kan du betala av det mesta du behöver på ett och samma konto.

Ska man välja Klarna Konto eller vanlig delbetalning?

Det alternativ som passar dig bäst beror lite på hur du föredrar din delbetalning. Den vanliga typen av delbetalning hos Klarna innebär att man i förväg bestämmer löptiden för delbetalningen. På detta sätt så bestämmer man sig också för ett fast belopp som man ska betala in varje månad ända tills dess att skulden är slutbetald.

Även om fast delbetalning innebär vissa nackdelar när det kommer till flexibilitet i återbetalningen så brukar det innebära att man betalar en lägre ränta på sin skuld till Klarna. Man bör därför väga deras respektive två fördelar mot varandra, låg ränta eller hög flexibilitet när man ska välja.

Finns det några alternativ till Klarna Konto?

Även om Klarna är en av de största betallösningarna på nätet så är det inte den enda. Många butiker samarbetar med andra företag som också erbjuder delbetalning på konto. Alternativ till Klarna är bland andra Collector, Afterpay, Sveawebpay, Checkout+, Qliro med flera. Majoriteten av dessa erbjuder någon form av kreditkonto med villkor som i mångt och mycket liknar de som Klarna har på sitt konto.

Hur avslutar man sitt konto hos Klarna?

Om man vill avsluta sitt konto hos Klarna så behöver man logga in på sitt konto hos Klarna och kontrollera hur mycket som återstår att betala. När man sedan betalar in resterande skuld så nollställs kontot. Vill man sedan avsluta sitt konto så går det bra att kontakta Klarna via mail eller telefon.

 Hur kontaktar man Klarna kring frågor om deras konto?

Har man andra frågor kring Klarna Konto eller andra produkter hos Klarna så är det lättast att fråga Klarna direkt. Det går att kontakta Klarna om Klarna Konto på flera sätt. Här är några av de vanliga alternativen.

Telefonnummer

08-120 120 00

Postadress

Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34, Stockholm