Klarna Checkout är samlingsnamnet för Klarnas lösning där alla populära betalsätt samlas i en enkel och snabb tjänst. Det är en väldigt stor chans att du redan har använt Klarna Checkout utan att du kanske tänkt på det eftersom tjänsten hanterar ca 20 % av alla totala onlineköp i Sverige. Totalt är det över 45.000 ehandlare som är knytna till Klarna och erbjuder tjänsterna och det är lätt att förstå varför tjänsten blivit så populär.

Användarvänlighet i fokus – Minimal information ges ut

Det första tillfället du använder tjänsten så väljer du det betalsätt du önskar, du kan välja mellan att betala direkt, delbetala, eller betala via faktura.
Själva identifieringen sker att du endast via SMS och Mobilt Bank ID bekräftar att du är du, då över 6 miljoner svenskar använder tjänsten Mobilt Bank ID så betyder det att majoriteten av svenskarna har möjlighet att använda sig utav Klarna Checkout.
Själva förenklandet att slippa fylla i konto,kreditkort,person och bostadsuppgifter inför varje köp kallas för incremental identification och är något som blivit en snabb och smidig lösning för att förenkla för dig som köpare men även för e-handlarna.

Fördelarna med att använda Klarna Checkout

Tidigare i internets barndom fanns det goda skäl att vara aktsam då säkerheten för kortköp inte var lika bra som den är idag. Mobilt Bank ID lanserades i Sverige 2011 och har revolutionerat e-handeln markant.  Då du via Klarna Checkout slipper fylla i dina personliga betaluppgifter kan du dessutom vara säker på att du är trygg i ditt köp och att dina uppgifter hanteras enligt sekretess. Hos handlare där du redan varit kund sparas dina uppgifter och är förifyllda i Klarna Checkout, detta förfarande kallas för incremental identification och är numera allt vanligare bland e-handelsplattformar för betallösningar som även App Store, Google Play, Android Market mfl. Allt detta görs för att förenkla för dig som köpare att enkelt kunna handla det du är ute efter oavsett om du vill köpa via mobilen eller en stationär enhet. Om du någon gång varit utanför hemmet och suttit med ditt kreditkort på en allmän plats vet du kanske hur enklare det hade varit ifall uppgifterna redan funnits sparade.

Välj det betalsätt som passar dig bäst för stunden
Du kan som privatperson och även företag använda tjänsten, välj mellan att betala direkt med ditt förvalda kort, delbetala eller betala via faktura.

Betala med kort
Väljer du att betala via kort dras för övrigt inga pengar förrän dina varor har skickats ut ifrån butikens lager.

Handla på fast eller flexibel delbetalning

Att dela upp betalningen så kallad avbetalning eller delbetalning  är något som många har sett fördelar med, hos Klarna Checkout kan du välja att antingen skapa en fast avbetalning på 6-24mån där du varje månad i förväg vet exakt hur mycket du kommer betala eller välja en flexibel avbetalning där du så länge du betalar minst 1/24 del av köpbeloppet är fri att välja själv hur mycket du betalar in.

För dig som vill skapa en fast budget kan då alltså den fasta avbetalningen vara ett bra alternativ, medans för dig vars tillgångar för stunden kan skilja sig åt är flexibel kanske en bättre lösning? Klarna Checkout har oavsett vad du väljer att betala med en lösning som passar ditt behov bäst för stunden.

Handla på faktura hos Klarna Checkout

Väljer du att betala via faktura är det per standard 14 dagar då detta är det kostnadsfria alternativet att handla på faktura hos Klarna Checkout.
Önskar du längre förfallodatum än så är det även möjligt att få upp till 2 månader på dig att betala ditt köp för 29kr extra.

Bra kundservice vid eventuella fakturafrågor

Klarna Bank har över 400 kundservicemedarbetare som årligen hanterar miljontals kontakter och via e-tjänsten Mitt Klarna får du tillgång till alla dina köp och fakturor där du även kan hämta hem fakturan i PDF-format. På Mitt Klarna kan du dessutom förlänga betaltiden på fakturan om du skulle behöva det. Detta och mycket mer har gjort att Klarna Checkout har fått 75% högre betyg än andra betallösningar.

Hur använder jag Klarna Checkout?

Att använda dig och registrera dig för tjänsten är något som bara tar ett par minuter.

1.Det första du gör är att du väljer ditt mobiltelefonnummer där du har Mobilt Bank IDknutet och därefter får du ett SMS direkt i din telefon med en länk.

klarnacheckout_steg1

2.Nästa steg ser du i din mobil där din varukorg och dina uppgifter dyker upp.klarnacheckout_steg2

3. Efter att ha sett att alla varor kommit med väljer du betalsätt såsom faktura eller delbetalning.
klarnacheckout_steg3

4. Sista steget är när du slutför köpet och du därefter får ett godkännande på transaktionen. Hela flödet från start till slut tar inte mer än några sekunder.klarnacheckout_steg4

Nedan ser du några av de populäraste butikerna som har Klarna Checkout som betalningslösning.


Klarna Faktura
Märkeskläder på nätet

TIll Butik

Klarna Faktura
Internationellt elektronikvaruhus online med låga priser.

TIll Butik

Shoppinglån med pengarna tillgängliga på kontot omedelbart

Svar på din ansökan på 10 minuter under kontorstid

Till Ferratum
*Gäller för konton Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB
*Kontorstid 8-21 på vardagar och 11-18 på helger
Exempel: Ett lån på 10 000 kr som betalas tillbaka över 12 månader ger en total återbetalning om 12 145 kr. Beräknad effektiv ränta för en kredit på t.ex. 10 000 kr är 47,64 %.

Klarna Faktura
Online-varuhus med ett stort antal produkter inom flera kategorier.

TIll Butik

Klarna Faktura
Det senaste inom mode från 850 olika märken.

TIll Butik

Klarna Faktura
Fakturainformation
Sportkläder, skor och utrustning.

TIll Butik