Om man har en betalningsanmärkning så är det tyvärr ganska svårt att handla kläder på faktura. Det kan hända att det fungerar i någon enstaka butik men generellt sett så blir man inte godkänd för fakturaköp med betalningsanmärkning.

Avser man att välja fakturaköp för sina kläder för att använda det som kredit så är det bästa alternativet att istället låna pengar hos en bank eller en kreditgivare som även godkänner dig med betalningsanmärkning.

Du kan inte köpa kläder på faktura med betalningsanmärkning, dock kan du ta lån via partners som godkänner dig trots betalningsanmärkning.


Shoppinglån med pengarna tillgängliga på kontot omedelbart

Svar på din ansökan på 10 minuter under kontorstid

Till Ferratum
*Gäller för konton Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB
*Kontorstid 8-21 på vardagar och 11-18 på helger
Exempel: Ett lån på 10 000 kr som betalas tillbaka över 12 månader ger en total återbetalning om 12 145 kr. Beräknad effektiv ränta för en kredit på t.ex. 10 000 kr är 47,64 %.

Att köpa kläder på faktura trots betalningsanmärkning är alltså svårt om inte omöjligt. Men tar man istället ett lån till detta så kan man fritt använda pengarna till valfritt köp av kläder så fort lånet är utbetalt. Ytterligare en fördel är också att man kan få mycket lång tid på sig att betala igen lånet man tar. Hos ett stort antal lånegivare som godkänner dig med betalningsanmärkning så är det möjligt att få ett lån som man kan betala igen på ända upp till 10 eller 12 år.

Faktura som säker betalning

Avser man istället att använda faktura som det säkra betalsätt som det är, det vill säga att man kan få hem sina beställda kläder först innan man är skyldig att betala för dem så finns det tyvärr inte några alternativ att tala om för dig med betalningsanmärkning. Du får istället på detta sätt fokusera på att hitta en butik som har bra köpvillkor och goda omdömen från tidigare kunder.