Julklappar på avbetalning

När julen börjar närma sig är det allt fler julkappar som ska köpas, att köpa julklappar på avbetalning kan vara bekvämt av flera anledningar, vi har gått igenom de butiker där du kan köpa dina presenter och gåvor men betala senare. Beroende på hur lång avbetalningstid du vill ha så kan du välja att betala allt ifrån om 3 till 24 månader efteråt.Fortus Faktura
Fakturainformation
Apotek, hälsokost, fitness och linser.
TIll Butik

Bonprix Faktura
Enormt utbud av kläder för dam, herr och barn.
TIll Butik

Hur köper jag julklappar på avbetalning

Det hela är mycket enkelt, först väljer du en utav butikerna i topplistan vi sammanställt och beroende på vilken typ utav julklapp så passar olika nätbutiker bättre än andra, men det finns allt ifrån mjuka paket med kläder och skor till hårda paket där elektronik för butiker med inriktning på den typen utav varor. Om du inte redan vet vilka julklappar du vill köpa så kan du som tips titta på butikens storsäljare som brukar listas som exempelvis ”populära varor” på sidorna.
När du valt ut dina julklappar du ska köpa är det bara ta dig vidare till kassan och välja avbetalning eller delbetalning, butikerna kallar det lite olika men avser samma sak nämligen att betala av köpet senare istället för att betala direkt.

Vanligt när du köper julklappar på avbetalning är att du handlar via en butik som är anslutet via Klarna som faktura och finansieringsbolag. Med Klarna kan du välja 3-24 månaders avbetalning, som Klarna kallar för Klarna Delbetalning. Du kan välja både Klarna Delbetalning Flexibel där du är fri att varje månad själv välja hur mycket du betalar av så länge beloppet är minst 1/24 del utav din resterande del som du behöver betala tillbaka. Om du kanske har varierande inkomst kan Klarna Delbetalning Flexibel vara bekvämt då du vissa månader kan betala av mer än andra. Är du istället en person som föredrar lite fastare budget och vet om att det är skönt att veta hur mycket fakturan kommer landa på varje månad så kan du istället välja Klarna Delbetalning Fast, och som namnet återspeglar så är beloppet som du ska betala detsamma varje månad.

Det båda typerna utav avbetalning har gemensamt är att du inte är bunden till ex antal månader utan du har ju köpt julklappar på avbetalning, och det är därför beloppet du köpte julklapparna för som du är skyldig. Till skillnad från när du till exempel tar ett bolån där du binder upp dig på månader och inte kan bryta lånet i förtid utan att få straffavgifter kan du alltså göra det med Klarna Delbetalning. Du kan när som helst välja att slutbetala hela ditt köp av julklappar och kvitta hela skulden som återstår. När du köper julklappar på avbetalning med Klarna så tillkommer 19,9% årsränta på köpet, och kom ihåg att betala fakturorna i tid för att slippa påminnelser som är på 60kr vilket snabbt kan dra iväg om du ofta får dom.

Julklappar på avbetalning utan Klarna

Om du inte handlar på en butik med Klarna så finns det även andra aktörer som erbjuder avbetalning för dina julklappar, vanligt att använda för nätbutiker är Collector som har avbetalning på mellan 3 och upp till 36 månader av ditt köp. Hos Collector fungerar principen som hos Klarna där du själv kan välja att slutbetala hela ditt köp i förtid och således avsluta avbetalningen innan alla månader har passerat – så länge du betalar för dig så klart. Även hos Collector så är årsräntan på 19,9% så där skiljer sig bolagen inte åt utan det är mer på hur lång faktura du kan få ifall du inte avbetalar utan enbart köper på faktura. När du köper julklappar på faktura med Collector så kan du få upp till 60 dagars faktura innan du behöver betala för ditt köp. Köper du julklappar den 1 December behöver du med 60 dagars faktura inte betala fakturan förrän Februari året efter. Av den anledningen så är Collector en populär tjänst för att köpa julklappar och betala senare. Men ifall du önskar få ännu längre avbetalningstid än 60 dagar så erbjuder alltså Collector dig att delbetala under upp till 36 månader.

Kom ihåg att handla dina julklappar i tid så att postgången kan få ta sin lilla tid, och om du köper julklappar som du kanske inte riktigt vet ifall mottagaren kommer vilja ha så är det viktigt att du sparar kvittot på ditt köp som levereras i elektronisk form till din mail / eller mobil och även fakturan som kommer i pappersform tillsammans med dina julklappar. I det fall mottagaren vill byta sin julklapp så är det viktigt att det är du som köpt julklappen som returnerar varan eftersom det är du som på pappret fortfarande äger julklappen.