Försäljningsrekord för Klarna under 2017

Klarna har nyligen släppt sin årsredovisning för 2017 och visade en rejäl försäljningstillväxt. Jämfört mot föregående år ökade Klarna under 2017 sin omsättning med hela 42%. Rörelseresultatet landade på 524 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 168 miljoner kronor föregående år.

Det går onekligen bra för betaltjänstföretaget och tillväxten ser inte ut att stanna av trots den betydande storlek som man nu börjar nå. Klarna expanderar även för fullt i USA och på ett antal andra intressanta marknader.

Positiva händelser under 2017

2017 var även ett år fyllt av positiva händelser för Klarna. Bland annat fick Klarna under året tillstånd att bedriva bankverksamhet i Sverige, vilket på sikt lär skapa en rad nya produktområden på den svenska marknaden. Klarna uttryckte samband med detta att de vill vara med och förändra banksektorn för privatkunder. De ser sig själva som en spelare inom banksektorn som har verktyg att skaka om lite. Klarnas VD uttryckte att de är lite av ett Ryanair inom banksektorn. I och med banktillståndet så byter man även namn på företaget till Klarna Bank. Vidare förvärvade man under året det tyska konkurrerande företaget Billpay. Företagets VD som även är en av grundarna, Sebastian Siemiatkowski förklarade årsredovisningen med att han tillsammans med sina kollegor på Klarna ”Fortsätter att skapa underverk”.