Faktura som saknar OCR-nummer

De allra flesta större företag har tydliga och väl organiserade fakturor. Men om man gjort ett köp från ett mindre företag eller en mindre butik så är uppgifterna på fakturan inte alltid så tydliga. Eftersom OCR-numret är till för att företaget ska kunna spåra din betalning till dig så är det viktigt att du ersätter detta med en annan typ av referens som kan vara relevant för ditt köp.

Om OCR-nummer

En faktura med OCR-nummer innebär i de flesta fall att det är ett företag som använder sig av ett plus- eller ett bankgirokonto. Företaget använder OCR-numret för att kunna spåra betalningen till den vara eller tjänst som din faktura gäller. OCR-numret är ofta detsamma som antingen fakturanumret eller kundnumret, men inte alltid. Därför bör man kontrollera sin faktura noga efter detta.

Betala en faktura som saknar OCR-nummer

Om den faktura som du har helt saknar OCR-nummer så behöver du hitta en annan referens att ange. Ett bra alternativ till OCR-nummer är att ange fakturans fakturanummer som referens. Detta anger du då istället som ett meddelande. Ofta kan företaget i fråga härleda betalningen till dig om du anger fakturans fakturanummer. Men är du osäker är det alltid bäst att kontakta företaget som du köpt ifrån.