Det finns speciella klockor och sen finns det Klockor som alla vet vilken det är direkt bara genom att snegla lite kort på den. Daniel Wellington är en sådan klocka och det spännande med detta är att klockmärket har lyckats etablera sig på en tidigare oerhört hårt konkurrensutsatt marknad, sedan 2011 växer man med flera hundra procent för varje år. När du ska köpa en Daniel Wellington på faktura finns det lite olika alternativ att välja på, i tabellen kan du se sidor där du kan köpa Daniel Wellington klockor och andra klockmärken med liknande modell som Daniel Wellington har.

Daniel Wellingtons grundare

Daniel Wellingtons grundare heter Filip Tysander och han är sedan tidiga år entreprenör ut i fingerspetsarna. Redan på universitetet drev han företaget Smalslips.se som sålde som namnet anspeglar på slipsar på nätet. Med pengarna han gjorde på detta företag startade han sedan klockföretaget Daniel Wellington.

Filip Tysander reste runt i Australien 2006 och upplevde och träffade många spännande personer, bland annat en engelsman vid namnet Daniel Wellington. Filip Tysander tyckte att engelsmannens Rolex Submariner med Natoband var en sådan snygg klocka och design att han blev inspirerad till att 2011 starta Daniel Wellington, taget ifrån engelsmannen med samma namn. Så ifrån en enkel semester i Australien till mångmiljonär och med ett företag som förra året sålde klockor för 1,4 miljarder kronor i omsättning.
Vilken resa Filip Tysander har gjort och idag är hans klockföretag utsett till ett utav de snabbst växande retailföretagen i Europa.

Filip Tysander själv köpte för något år sen en penthouse-lägenhet i Stockholm för över 100 miljoner kronor. Detta visar på hur framgångsrik grundaren till Daniel Wellington verkligen är.
Ifrån dess att han grundade Daniel Wellington 2011 är resan alltså spikrakt uppåt, och ännu mer framgångsrik kan han bli då Daniel Wellington endast är etablerat i 25 länder än så länge.

Daniel Wellington armband

Klockmärket Rolex har producerat Rolex Submariner i över 50 år och klockan är en tidslös och klassisk klockmodell. Rolex Submariner brukar komma i stålarmband och vara en klassisk dykklocka med dess vattentålighet ner till flera hundra meter på vissa modeller. Engelsmannen Daniel Wellington hade istället för som dykklocka valt att bära sin Submariner i ett Nato-armband. Ett Nato-klockarmband är ett tyg-armband i färgmönster som traditionellt burits utav militärer och senare som mer casual klockarmband jämfört med stål-armbandslänkar som klockor brukar komma på. Även om Nato-armband har funnits i många årtionden var det med starten utav Daniel Wellington och mötet med Filip Tysander den där dagen i Australien 2006 som gjorde att Nato-armbanden senare fick sin ökade popularitet när Filip Tysander valde att starta klockmärket med namnet Daniel Wellington.
Så man kan med andra ord påstå att det egentligen var Daniel Wellington klockmärket som medverkade till att armbandet Nato fick en återväckelse och ett rejält uppsving i popularitet de senaste snart 10 åren. Ett Daniel Wellington armband betyder nämligen för de allra flesta ett klassisk blå rött Nato-armband.