Nischbanken Collector Bank är en riktig uppstickare på svenska finansmarknaden och erbjuder dig som kund att köpa på faktura eller via delbetalning på vilket en stod del av näthandeln i Sverige idag står för. Tillsammans finns det ett par riktigt stora butiker som Collector erbjuder Faktura och Delbetalning vid onlineköp hos, du kan se dom i tabellen.

Populära Butiker med Collector Faktura och Delbetalning

Stadium.se – Sport, kläder, skor

Sneakerspoint.se – Sneakers, skor

Mat.se – Livsmedel och mat

Heminreda.se – Heminredning, kök, badrum

Smarteyes.se – Glasögon

Thesofastore.se – Soffor, möbler

Skanskabyggvaror.se – Byggvaror

Verktygsboden.se – Verktyg

Miinto.se – Kläder

Collector Bank

De senaste dryga 20 åren har Collector hunnit utvecklas till den stora koncernen dom idag är med en börsnotering på Stockholmsbörsen, 500 anställda och sedan 2015 även med namnet Bank på slutet har man hunnit komma en bra bit på vägen sedan första året. Collector startades av ett par entreprenörer av bland annat grundaren Lena Apler som hade sin bakgrund i ett statligt företag som på mitten av 90-talet hade startats för att städa upp i efterdyningarna utav bankkrisen som Sverige genomgick under åren 1990-1994. Efter att med framgång ha lyckats vända på sura och förfallna lån och till och med redovisa vinst bestämde man sig för att göra detta på egen hand och det som nu är Collector föddes 1999.

Idag erbjuder Collector, som alltså numera heter Collector Bank flera olika produkter som bland annat involverar privatlån, kreditkort, företagslån, e-handels betallösningar, fakturahantering för företag, fastighetslån och inlåning mot ränta. Kort sagt det mesta som en svensk bank antas syssla med när man bedriver bankverksamhet i Sverige och utomlands. Collector står under finansinspektionens tillsyn vilket garanterar att en seriös och trygg verksamhet bedrivs inom företaget.

Grundaren Lena Apler har hunnit utsetts av Veckans Affärer till en av affärssveriges mäktigaste kvinnor vilket ytterligare är ett bevis på att man verkligen har lyckats skapa ett företag som påverkar marknaden på ett positivt sätt och att man gjort ett bra jobb genom åren.

Collectors tjänsteutbud

Collector har med andra ord en rad olika tjänster, på handlapåfaktura.se försöker vi fokusera vår inriktning på fakturarelaterat innehåll. Därför kommer vi i denna artikel inte att gå in i detalj på Collectors verksamheter inom företagslån, fastighetslån, kreditkort och fakturahantering för företag utan kommer ha perspektivet ifrån dig som kommer använda Collectors tjänster som privatkund mot Collector Faktura och Collector Delbetalning.

Collector Faktura

När du köper på nätet så är Collector faktura ett enkelt sätt för att säkert få hem dina varor. Hos näthandlaren väljer du ut dina varor du vill köpa och går till kassan där du väljer faktura som betalningsmetod. Ifrån dess att varorna skickas ut ifrån lagret så börjar datumet gälla för slutdatumet som fakturan ska betalas. Fakturan kan levereras ofta elektroniskt via E-post, men kan även komma på fysisk post.

De butiker du handlar hos som har Collector faktura ger dig 15 dagars fakturatid vilket innebär att du ifrån dess att du fått hem varorna har gått om tid att betala fakturan. Stora konkurrenter till Collector som Klarna, Svea Webpay och Qliro brukar använda sig utav 14 dagars faktura, så att erbjuda 15 dagar får anses som plus i kanten. Hos Collector kan du även välja att få förlängd betaltid, genom delbetalning om du så önskar.

Ponera att du köper varor ifrån en nätbutik som använder Collector faktura och du slutför beställningen den 1:a maj.
Fakturan för ditt köp skickas ut i mitten på nästkommande månad det vill säga i mitten på juni med förfallodatum 15 dagar ifrån det datumet fakturan ställts ut till dig.
I exemplet ovan får du med andra ord nästan 60 dagars tid på dig att betala fakturan ifrån dess att du beställt produkterna.
Men om det skulle vara så att du trots detta generösa betaltid endå inte tror dig kunna betala fakturan i tid skall du direkt höra av dig till Collectors Kundservice. Anledningen till det är att om du ringer innan fakturan hunnit förfalla till betalning och meddelar att du behöver extra betaltid kan du bli beviljad det genom en förskjutning av förfallodatumet, ibland så mycket som upp till ytterligare 14 dagar.

Betala med Collector faktura

Om du tidigare har köpt och betalat på nätet via faktura kommer du känna igen tillvägagångssättet för att betala med Collector faktura på nätet. Du har valt ut en eller flera varor i en nätbutiks webbshopp och gått till kassan, där har du valt att betala med Collector Faktura som betalsätt. Med enkla uppgifter som bland annat namn och adress så anger du dina uppgifter och sedan tas en enkel kreditupplysning och du får sedan svar ifall ditt köp blivit godkänt eller inte. Om du har frågor kring en Collector faktura som du redan har fått ska du alltid vända dig direkt till Collector och inte till butiken du köpt ifrån.

Du kan kontakta Collectors Faktura Kundservice på

  • Telefonnummer – 010 161 01 00
  • Epost – contactcenter@collector.se

Eftersom Collector faktura skapas via en beställning i förskott är det viktigt för företaget att du antas kunna betala för dig – vilket är väldigt logiskt. Så innan du ska betala med Collector faktura så sker vissa uträkningar ifrån ekonomiavdelningen där dom säkerställer den så kallade betalningsviljan hos kunden, detta sker genom en kreditupplysning. För att gå igenom kreditupplysningen gäller oftast de vanliga standardrekommendationerna, du ska antas ha tillräckligt med inkomst i förhållande till tidigare skulder för att kunna betala för köpet, vara över 18 år gammal och inte ha en betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos kronofogden.

Andra anledningen till att du skulle kunna bli nekad att köpa med Collector faktura kan vara bland annat men inte uteslutande:

Du har spärrat din ID-Handling
Du har tidigare obetalda fakturor hos Collector
Du har ett inkassoärende via Colligent (Collectors inkassobolag) som fortfarande är aktivt.
Du uppfyller tyvärr inte något eller några utav Collectors grundkrav för fakturaköp.

Collector faktura butiker

Det finns många Collector faktura butiker på nätet och även om antalet är mindre än för butiker med Klarna så finns det en bra bredd på utbudet i butikerna. I topplistan som vi har sammanställt har vi tagit vara på önskemål och popularitet ifrån våra besökare, vi har även tänkt på service, priser och leveranstider vilket är saker som många utav er besökare på Handlapåfaktura.se efterfrågar i en butik.

När det kommer till att köpa mat på faktura så är Mat.se en utav de hemsidorna som är mest etablerade portalerna för att köpa matkasse på faktura och genom deras fenomenala kylhanteringssystem Cold Cargo kan man bättre än konkurrenterna se till att varorna håller sig fräscha fram till din dörr. När du handlar hos Mat.se så får du leverans dagen efter på vardagar 14-22, tisdag-fredag även klockan 7-12. Detta gäller om du beställer innan midnatt dagen innan.
Mat.se har för övrigt även en ambassadör i form utav Glenn Hysen där du kan få se Mat-TV som du aldrig sett tidigare med skojiga klipp.

Byggmax är en byggjätte som med över 40 000 olika byggvaror som dessutom erbjuder dig att beställa och köpa på nätet för smidig leverans. Byggmax erbjuder via Collector faktura både kostnadsfri faktura och delbetalning upp till 60 månader. När du köper byggvaror på faktura med Collector hos Byggmax så är det en stor fördel att du själv slippe åka till ett Byggmax varuhus för att välja ut dina produkter, eftersom du har alltid direkt på nätet.
Byggmax började med endast 1 butik i Täby utanför Stockholm 1993 men kunde via sin tid futuristiska Drive-In modell erbjuda billigare priser än konkurrenterna. Med tiden så tog fler butiker över köpmetoden Drive-In och nu när Byggmax finns på nätet kan man pressa priserna ännu mer. Byggvaror på faktura har helt enkelt aldrig varit lättare att köpa.

Miinto är klädbutiken på nätet där du hittar allting mellan himmel och jord för alla stilar och smaker, Miinto skiljer sig emot andra butiker med kläder på faktura på nätet eftersom Miinto fokuserar på att erbjuda kläder ifrån fysiska butiker som inte själva har webbshoppar.
Vi har sammanställt en mindre recension utav Miinto i stycket Collector faktura kläder nedan.

Collector faktura kläder

Kläder, skor och mode på nätet är väldigt populärt att köpa med faktura som betalningssätt. Ett utav de fakturabolagen som är i toppen utav populariteten är just Collector. Att köpa kläder med Collector faktura går till på samma sätt som när du köper andra produkter med Collector faktura, enda skillnaden är just att Collector faktura kläder innebär att du handlar i en nätbutik med fakturabolaget som anslutet betalningdmetod, men kläderna kommer självklart endå ifrån nätbutiken.

Anledningen till att vissa nätbutiker använder sig utav andra fakturabolag än dom själva är att det underlättar väldigt mycket i deras affärsidé att kunna fokusera enbart på att sälja kläder på nätet och inte behöva tänka på olika ekonomiärenden, kundtjänster för ekonomifrågor och så vidare. Detta gör endå företag som Collector så oerhört mycket bättre än butiker med egen faktura.

Utbudet hos butiker med Collector faktura kläder är alla möjliga typer av produkter och varor, och du kan alltid välja och vraka i sortimenten efter din egna smak och önskemål. Till sommarkollektionen brukar de flesta butiker med Collector faktura kläder ta in mycket varor som fungerar bra i varmare tider som klänningar, linnen, tröjor och sandaler.

Fördelen med att köpa varor i en butik med Collector faktura kläder är att du får betydligt längre tid på dig innan du behöver betala fakturan. Många butiker med kläder på faktura brukar ta 14 dagars fakturatid, medans en butik som använder Collector faktura som säljer kläder exempelvis Miinto har 30 dagars förfallotid, och den tiden börjar räknas först när kläder och skorna har lämnat Miintos lager.

Att köpa kläder med Collector är oerhört säkert, du lämnar aldrig ut dina hemliga kreditkortsuppgifter på någon utav butikernas hemsidor utan kan klicka hem dina kläder i full säkerhet. Det enda du behöver uppge är ditt personnummer och adress sen tas en enkel kreditupplysning, där efter får du svar på din förfrågan och kan få hem dina kläder.

Miinto Recension

Miinto är klädbutiken på nätet som har en helt annan approach till att sälja mode online, till skillnad ifrån de flesta andra nätbutikerna så har nämligen inte Miinto några egna produkter till salu. Miinto fungerar istället som så att dom samarbetar med mängder utav fysiska kläd och modebutiker som inte har webbshoppar, och erbjuder dom att sälja sina kläder på Miintos hemsida. På så sätt kan du som kund få se unika kläder som du kanske aldrig hade kunnat köpa om du inte befunnit dig fysiskt på plats i den speciella butiken.

När du köper kläder hos Miinto så skickas som sagt fakturan via Collector på 30 dagars betalningstid. När du betalar kläder med faktura via Collector hos Miinto så tillkommer en aviavgift på 39kr. Om du trots 30 dagars betaltid känner att du vill ha lite längre tid på dig att betala kan du enkelt göra om ditt fakturaköp till en delbetalning, det tillkommer isåfall 22% årsränta på köpet. Om du inte hämtar ut ditt klädpaket som skickats till ditt postombud så tillkommer 160kr i straffkostnad för outhämtat paket.

Collector Delbetalning

Att köpa på nätet och göra en delbetalning har aldrig varit enklare, oavsett vilken produkt du köper så funkar det på samma enkla sätt. Hos Collector så får du själv välja din avbetalningstid och då får du välja mellan 3-12 månader som du ska delbetala i. Du som kund är alltid fri att slutbetala hela beloppet när du så önskar så även om du tar 12 månaders delbetalning behöver du inte låta det gå till 11 månaden innan du slutbetalar allting utan kan alltså göra det direkt. Detta beteende att slutbetala i förtid är så klart något som Collector och andra finansbolag stödjer då de bidrar till en god kreditmoral bland kunderna, för dig som kund betyder det att du kan ta

Click here to add your own text