Billmate är ett företag som funnits på marknaden för fakturabetalningar sedan år 2012. Billmate är ett dotterbolag till Invoice Finance AB. Förutom företagets tjänster kring fakturabetalning och betallösningar, vilket är vad vi kommer att fokusera på i denna artikel, så erbjuder man även fakturabelåning, fakturaköp och inkassohantering för företag.

Betalsätt hos Billmate

Webbutiker som samarbetar med Billmate väljer normalt att integrera deras betallösning Billmate Checkout. Den gör att man kan välja att betala med faktura, kort, delbetalning, swish eller direktbetalning via bank. Nedanför tittar vi lite närmare på de olika alternativen.

Billmates kortbetalning

Vill man betala för sitt köp direkt i webbutikens kassa så är kortbetalning ett bra alternativ. Billmate erbjuder en säker kortbetalning i samarbete med Verified by VISA, MasterCard Secure Code och 3D Secure.

Billmate Delbetalning

Billmate delbetalning är alternativet för dig som vill dela upp din betalning lite i taget. Med Billmate kan du välja att betala av ditt online-köp över antingen 3, 6 eller 12 månader.

Avgifter vid delbetalning

När du delbetalar köp via Billmate så betalar du vissa avgifter. Först och främst betalar man en uppläggningsavgift på mellan 99-299 kronor, beroende över hur lång tid man vill betala av sitt köp. Utöver detta så betalar man sedan en aviavgift varje månad om 35 kronor, samt en ränta på 1,25% i månaden. Detta gäller så länge delbetalningen löper för ditt köp. Du betalar en och samma avgift oberoende av hur stort eller litet ditt köp är. I och med detta så lönar sig alltså deras delbetalning bäst för lite större köp.

Vid ett exempel med en delbetalning över 3 månader med Billmate delbetalning så blir den effektiva årsräntan 27,28%.

Billmate Faktura

Med Billmate faktura så har du möjligheten att beställa dina varor nu och sedan vänta i upp till 14 dagar med att betala fakturan. Du behöver således inte ta några onödiga risker kring att betala för din vara osedd. När du fått hem det du beställt, kontrollerat att du fått rätt saker och att de motsvarar vad du förväntat dig. Är allt som det ska kan du lägga in fakturan för betalning, i annat fall har du fortfarande möjligheten att returnera dina beställda varor till butiken. I och med detta kan man ganska enkelt sammanfatta fakturabetalning hos Billmate som tryggt, enkelt och snabbt.

Vid betalning med Billmate Faktura behöver du inte lämna ut några känsliga personuppgifter över nätet. Du betalar genom att ange ditt personnummer och din mailadress.

Direktbetalning via bank

Om du vill betala för ditt köp direkt i webbutikens kassa kan du även välja att betala direkt via bank. Om du väljer bankbetalning så slussas du vidare från butikens kassa till din internetbank där du sedan gör överföringen från ditt valda bankkonto. Direktbetalningen via bank tillhandahålls av Trustly, som för närvarande erbjuder bankinbetalning om du har konto hos någon av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Skandiabanken, Länsförsäkringar, ICA Banken, Forex, Sparbanken Syd och Marginalen Bank. Har du inte konto hos någon av ovan nämnda banker så kan du istället betala direkt med kort.

Betala med Swish

Du kan även betala med Swish när du väljer betalning via Billmate. Med Swishbetalning behöver du endast din mobil tillgänglig. Betalningen dras sedan från det bankkonto som du valt att koppla till Swish. Swish är en mycket uppskattad betalform, särskilt bland unga.

Sen betalning till Billmate

När man handlar på faktura eller med andra former av krediter på nätet så är det alltid viktigt att man betalar i tid. Om man är sen med betalningen så tillkommer det både en påminnelseavgift samt dröjsmålsränta på skulden. Billmate tar ut en dröjsmålsränta på 2% per månad.

Om du inte betalat din faktura i tid så kommer Billmate initialt att skicka ut en påminnelse till dig med en påminnelseavgift. Om även påminnelsen förblir obetald så kommer fakturan efter en tid att gå vidare till inkasso. Detta innebär ytterligare an avgift, så kallad inkassoavgift, samt dröjsmålsränta på skulden. Om inkassokravet förblir obetalt så kan det gå vidare till Kronofogden, något som i förlängningen kan resultera i en betalningsanmärkning.

Kreditupplysning

När du handlar med faktura via Billmate, alternativt upprättar en delbetalning så kommer Billmate att ta ut en kreditupplysning på dig. Detta sker i samarbete med företaget Creditsafe, något som gör att du inte försämrar din kreditvärdighet därmed möjlighet att ta andra krediter eller lån.

Butiker med Billmate

Billmate är en så länge en mindre spelare på marknaden för betalningar, men allt fler handlare väljer att plocka in betallösningen. Några av butikerna som erbjuder betalning via Billmate är Pulsen, Cargobike, Myleggings, Daytoner, Ljudbyggaren, TK Butik med flera. Billmate är för närvarande vanligast hos mindre butiker. Dock väljer fler och fler större att ansluta sig.

Vad kan man handla med Billmate?

Det finns butiker med Billmate inom de flesta olika kategorier. Några av kategorierna man kan handla inom är bland annat leksaker, elektronik, smink, kläder, skor, inredning, byggvaror, musiktillbehör med mera. I takt med att fler och fler butiker lägger till Billmate så går det även att handla fler och fler saker.

Pris på Billmate för företag

Om du är en företagare som vill integrera Billmate i din webbshop så kan du välja mellan två olika paket. Dessa är Billmate Fast och Billmate Flex.

Billmate Fast

Billmate Fast är en betallösning för dig som har en omsättning i webbutiker på över 400 000 kronor per år. Med Billmate Fast så betalar du en månadsavgift på 295 kronor. Vidare betalar du per betalning enligt följande.

  • Swish – 2,5 kr
  • Faktura – 2% + 15 kr
  • Kort – 0,75% + 2,5 kr
  • Bank 1,5% + 1 kr

Billmate Flex

Billmate Flex är ett alternativ för dig som har lite färre betalningar varje månad. Det är tänkt för dig som har en årlig omsättning på under 400 000 kronor. Du betalar då 0 kronor per månad för själva tjänsten och betalar då istället lite högre rörliga avgifter på varje transaktion. Avgifterna ser ut enligt följande.

  • Swish – 3 kr
  • Faktura – 2,45% + 15 kr
  • Kort – 1,75% + 3 kr
  • Bank – 1,5% + 1,5 kr

Den minsta möjliga debiteringen per månad med Billmate Flex är 99 kronor.

Kontakta Billmate

Billmates kundtjänst har öppet från 08:30-16:30 på vardagar. Man når dem på telefonnummer 040-30 35 00. Du kan även maila med generella frågor till info@billmate.se, alternativt använda kontaktformuläret på deras hemsida.