Bensin på faktura

Kan man köpa bensin på faktura? Faktum är att det går och du som kund har lite olika alternativ när du vill tanka bensin på faktura, valmöjligheterna för dig går vi igenom nedan i artikeln.

  • Ingo
  • OKQ8
  • Preem
  • Circle K
  • Shell
  • Ikano Bank

Tanka bensin på faktura

Ibland kan det vara betydligt mer fördelaktigt att inte betala bensinen med kontanter eller ett vanligt debetkort, anledningen stavas Bonus. När du tecknar ett bensinkort hos någon av bensinstationerna så får du bonus på det du tankar samt att du slipper betala för bensinen direkt när du tankar, istället kommer det på en faktura månaden efter vilket ger dig 45-60 dagar ifrån dess att du tankat innan det är dags att betala för bensinen.

Bensinkort som kreditkort?

Ett så kallat bensinkort är ett vanligt kreditkort som är utfärdat ifrån någon utav bensinstationsoperatörerna, vanligt är ett VISA eller Mastercard där du till exempel har en kreditlimit om 20.000kr att tanka för. Du kan även välja att använda ditt bensinkort för andra inköp än bara bensin, alla kortmaskiner som tar VISA eller Mastercard går det att betala i.

Bonus på bensinköp

En vanlig bonus när du använder ditt bensinkort att tanka för är mellan 15-20 öre per liter bensin. Detta kanske inte låter som mycket i början men om du räknar efter så brukar det handla om allt ifrån ett par hundralappar till tusentals kronor beroende på hur mycket du kör. Dessutom får du bonus på dina inköp som du kan växla in och använda för andra inköp, samt att de flesta bensinkorten har räntefria köp så du slipper betala ränta för bensinen eller produkterna du köpt.

Preem och Circle K har en ”tanka-fel-försäkring” på 3-5000 kr så du kan få en viss kompensation om du skulle råka tanka bensin i dieseln eller vise versa. Samtliga kort har en reseförsäkring, vilket betyder att om du köper din nästa resa och betalar med bensinkortet så slipper du teckna dyra extra försäkringar ifrån din hemförsäkring då dessa ingår i kortet.