Barnkläder mot Postförskott

När man köper barnkläder över nätet så är det möjligt att välja bland ett antal olika betalsätt. Bland annat går det hos vissa butiker att betala barnkläder mot postförskott. Nedanför har vi samlat en lista över butiker på nätet där detta är möjligt.


Postförskott
Sportkläder, skor och utrustning.
TIll Butik

Olika typer av barnkläder

Även om antalet butiker som säljer barnkläder mot postförskott inte är särskilt många så hittar man hos dem barnkläder inom alla tänkbara kategorier. Man hittar barnkläder med kända varumärken och barnkläder under butikernas egna eller okända varumärken. Du kan köpa festkläder, såväl som vardagskläder eller idrottskläder. Kanske är du snarare på jakt efter pyjamas eller byxor? Butikerna har något för dig.

Hur går postförskott till?

När man köper barnkläder mot postförskott så behöver man inte betala för barnkläderna när man beställer dem. Istället anger du bara ditt personnummer och din folkbokföringsadress och du får därefter barnkläderna utskickade. Barnkläderna skickas till ditt närmaste postombud och du får en avisering om detta när de anlänt dit. Från det att barnkläderna som du beställt kommit till postombudet så har du 14 dagar på dig att hämta ut och betala för dem. Hos postombudet kan du välja om du ska betala för barnkläderna med kort eller om du hellre vill betala kontant.

Avgifter

De flesta butiker tar ut en avgift för att skicka ut barnkläder mot postförskott. Avgiften brukar ligga på mellan 50-100 kronor. Med andra ord kan det vara bra att beställa lite mer på en gång för att kompensera för avgiften. Avgiften motsvarar den extra kostnaden för hanteringen hos posten och postombudet.

Vad man verkligen bör tänka på är att det är viktigt att lösa ut postförskottet i tid. Om man inte löser ut sitt postförskott inom den utsatta tiden så kommer man att debiteras en avgift för detta som ofta ligger på flera hundra. Barnkläderna returneras sedan till butiken som du beställt ifrån.