Avslag på fakturabetalning

Att man får avslag på en fakturabetalning som man försöker genomföra kan bero på flera olika saker. Eftersom de olika fakturaföretagen har olika rutiner går det inte alltid att säga varför man fått avslag.

Anledningar till avslag

Vanligtvis gör fakturaföretaget som du försöker köpa genom en enklare kreditkoll på dig. Detta görs för att se din betalningsförmåga för köpet. Ofta kan man få igenom relativt stora köp ven om man kanske har låg inkomst eller helt saknar. Har du någon betalningsanmärkning sedan tidigare blir det svårare att få igenom köp, men dock inte omöjligt. Men ofta beror avslag på fakturabetalning också på att man kanske tidigare slarvat med betalningarna av företagets fakturor tidigare. Det kan försvåra mycket. Därför bör man alltid se till att kontakta det fakturaföretag man köper genom om man skulle få svårt att betala, eller helt enkelt glömt bort fakturan.

Alternativ vid avslag på fakturabetalning

Har man spärrats från köp hos ett fakturaföretag så är det definitivt inte helt kört. Det finns flera större fakturaföretag i Sverige och det lönar sig att testa hos de olika. Här kan du exempelvis hitta butiker med Klarna, butiker med Collector, butiker med Sveawebpay och butiker med Qliro.

Men det finns även butiker som använder sig av mindre fakturaföretag, såsom butiker med PayByBill.